Karsta Aile Hekimliği Kuraları ÇEKİLDİ

Kars İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Aile Hekimliği 10'ncu ek yerleştirme kuraları İl Sağlık Müdürlüğü Sosyal Tesisler Konferans Salonu'nda çekildi.

Kars İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Aile Hekimliği 10'ncu ek yerleştirme kuraları İl Sağlık Müdürlüğü Sosyal Tesisler Konferans Salonu'nda çekildi.

Kars Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Kan, "Sağlık çalışanları olarak görev gereği insanlara hizmetin en iyisini, en kalitesini sunmak için çalışıyoruz" dedi.

Kan, Sağlık Müdürlüğü Sosyal Tesisler Konferans Salonu'nda düzenlenen Aile Hekimliği 10. ek yerleştirmesi kura çekimi sırasında yaptığı konuşmada, Aile Hekimliği uygulamasının Kars'ta üçüncü yılına girdiğini söyledi.

Bakanlığın sağlık politikası ve yenilikleri ile aile hekimliğinin sahadaki son uygulama olduğunu belirten Kan, şunları kaydetti:

"2005 yıllında Düzce pilot il olmak üzere 2010 yılında tüm Türkiye geneline yayılan aile hekimliği, bugün sahada 25 bin aile hekimi ve bir o kadar da aile sağlığı elemanı olarak birinci basamak sağlık hizmetlerini bir özveri ve sabırla yerine getirmektedir. Bununla birlikte 2000'li yıllardaki hasta memnuniyeti yüzde 30-35'lerden 2012 yılı itibarıyla yüzde 75-80'lere çıkmıştır. Sizlerin gayretli çalışmaları sayesinde sağlıklı verilerin toplanması, hastaların kayıt altına alınması, kronik hastaların takibinin iyi yapılması, 2. basamak sağlık hizmetlerindeki iş yükünü epeyce azaltmış ve daha da azaltacaktır."

Sağlık çalışanları olarak görev gereği insanlara hizmetin en iyisini, en kalitesini sunmak için çalıştıklarını ifade eden Kan, şöyle konuştu:

"Bunun için varız. Bu görevimizde zaman zaman birtakım olumsuzluklar yaşasak da, birtakım haksızlıklara maruz kalsak da, bıkmadan usanmadan çalışıyor ve tek amacımız hastaları iyileştirmek ve onları sağlığına kavuşturmak olduğunun bilinciyle hareket etmekteyiz."

Kan'ın konuşmasının ardından aile hekimliği 10. ek yerleştirmesinde 5 doktor tercih yaparak aile hekimi oldu.

Haberleri