Kars Valisi Günay Özdemir Aday Öğretmenler Bir Araya Geldi

Kars Valisi Günay Özdemir, kentte göreve başlayan 96 aday öğretmenle bir araya geldi.

Kars Valisi Günay Özdemir, kentte göreve başlayan 96 aday öğretmenle bir araya geldi.

Kars Öğretmeni Evi’nde düzenlenen kahvaltı aday öğretmenlerle bir araya gelen Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun ve milli eğitim müdür yardımcıları aday öğretmenlerle bir süre sohbet ettiler.

Kahvaltının ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Kars’ı tercih eden 96 aday öğretmene teşekkür etti.

Altun, “Öğretmenlik mesleğine, hatta aday öğretmen yetiştirme mesleğine yeni başlayan 96 adat öğretmen ilimizi tercih ettiler. Ancak bu 96 aday öğretmenimizin 7’si mazeretlerinden dolayı başlayamadı. Mazeretleri ortadan kalktığı zaman başlayacaktır. Malum adaylık süreci bu yıl başlayan bir süreçtir. Bundan önce sistem böyle çalışmıyordu. Bu yıl aday öğretmenler göreve başlamadan hem şehri tanımak, hem de yönetimi tanımak, idareyi tanımak ve bu anlamda kendisini yetiştirmek için sayın bakanımızın talimatları doğrultusun da aday yetiştirme süreci bu şekilde başladı” dedi.

Kars Valisi Günay Özdemir, öğretmenlerden adaylık dönemini, staj dönemini iyi değerlendirmelerini istedi.

Vali Günay Özdemir, “Belki heyecanla beklediniz öğretmen olmayı, çünkü baya öğretmenlikte bir sıra var. Ve bu şansı yakaladınız, size nasip oldu. Biran önce öğretmenliğe başlamak istediniz ama bu sen ilk defa bu şekilde bir aday öğretmenlik statüsü getirildi. Ve bu yönden de aslında şanslısınız. Çünkü öğretmen olarak başladığınız zaman karşılaştığınız sıkıntılarla ilgili sorabileceğiniz, danışabileceğiz, tecrübe edebileceğiniz hiçbir kimse olmuyor. Gidiyorsunuz bir okula bir köye öğretmen olarak başladığınızda, her hangi bir sıkıntı ile karşılaştığınız zaman o anda o sıkıntıyı çözmeniz gerekiyor. Ve siz sorabileceğiniz yakınınızda birisi olmadığı zaman maalesef öğrencileriniz nezdinde halk nezdinde valiler nezdinde zor duruma düşebiliyorsunuz. Onun için bu adaylık dönemini, staj dönemini çok iyi değerlendirmeniz lazım. Şu andaki size rehberlik yapan öğretmenlerimiz aslında ideal öğretmenlerimiz, çünkü size rehberlik yapan öğretmenlerimizin hiç birisi maddi bir beklenti içerisinde değiller. Hiçbir öğretmenimiz size rehberlik yaptığı için ek bir ücret istemiyor. Ek bir para almıyor. Bunu gönülden ve öğretmenliği sevdiği, öğretmeni, öğrenciyi ve toplumu sevdiği için yapıyor. Bununda farkında olarak sizlerde bu öğretmenlerimizden azami derecede faydalanmaya çalışın” diye konuştu.

Çünkü gerçekten bu öğretmenlerimiz hem bilgi birikimiyle, hem tecrübesiyle hem de idealistliği ile idealist öğretmenlerimiz. Öğretmenlikte ideal gerektiren hedef gerektiren ve toplumda da gerçekten zor olan bir iştir diyen Özdemir, “Çünkü sizin işiniz insanlarla uğraşmak, çocuklarla uğraşmak ve bu çocuklarla uğraşmak o kadar samimi bir dünya ki aslında şu anda günümüzde belki en samimi, en duygulu ve en gerçekçi işi ve en gerçekçi kişilerle siz beraber oluyorsunuz. Çünkü çocuklarımızın hiçbir korkusu yoktur. Hiçbir beklentisi yoktur. Bütün davranışlarında içten ve samimidir. Ve gerçek dünyayı yaşıyorlardır. Onun için bu yönden de gerçekten sizler meslek açısından da şanslı ve meslek açısından da topluma yön veren, toplumda önemli görevi yapan kişilersiniz. Onun için onların o gerçek dünyalarını hiçbir zaman toplumdaki, hele hele son yıllardaki bu olumsuz şartlardan etkilenmeden, bu olumsuzlukları onlara hissettirmeden bu olumsuzluklar içerisinde o gerçek dünyalarını nasıl yaşayacaklarsa siz o şekilde yaşatma konusunda da onlara rehber olacaksınız” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından öğretmenlerin Kars’ta yaşadıkları sorun ve sıkıntılar dinlendi. Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, öğretmenlerin sorunlarını yanıtladı. Öğretmenlerin ise özellikle yüksek kiralardan yakındığı dikkat çekti.

Kars Haberleri

Kars'ta 1 Mayıs.. Kutlamaların Adresi 'Tren Garı' Meydanı
Kars'ta 'Siber Suçlar' Eğitimi.. 372 Öğrenciye Bilgilendirme Yapıldı!
Türkiye 23 Nisan'ı Kutluyor.. Kars'ta 'Çocuk Bayramı' Törenleri
'İl Genel Meclisi'nde Dengeler Değişti.. Suat Bayhan DEM Parti'den İstifa Etti!