Kars Otizm Derneği'nden Etkinlik.. Çocuklar İçin Spor Temelli Eğitim Çalışması!

Kars Otizm Derneği, otizmli çocukların gelişimine katkı sunan anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. 

Kars Otizm Derneği, otizmli çocukların gelişimine katkı sunan anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. 

Otizm ve Spor Eğitimi alanında uzman eğitimciler Emre Duran ve Agit Akkoyun, İstanbul’dan Kars’a gelerek dernek üyesi ailelerin çocuklarıyla birebir çalışmalar gerçekleştirdi.

BİREYSEL PERFORMANS DEĞERLENDİRMELERİ YAPILDI

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; etkinlik kapsamında çocukların bireysel performans değerlendirmeleri yapılırken, uygulanan çalışmaların videolu sunumları da katılımcılarla paylaşıldı. Uzman eğitimciler, spor temelli bu çalışmaların çocukların günlük yaşam becerilerini ve performanslarını nasıl artırabileceğine dair kapsamlı bilgiler verdi.

GENİŞ KATILIM DİKKAT ÇEKTİ

Etkinliğe; aileler ve çocukların yanı sıra Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri, Belediye Spor Birimi antrenörleri, Kızılay Özel Eğitim Anaokulu Müdürü, Duru Rehabilitasyon Merkezi ile Akademi Rehabilitasyon Merkezi’nin yönetici ve eğitimcileri katıldı.

“ÇOK VERİMLİ BİR ÇALIŞMA OLDU”

Katılımcılar, etkinliğin son derece faydalı geçtiğini ifade ederken, çocukların gelişimine katkı sağlayacak yeni ve uygulanabilir bilgiler edinildiği vurgulandı. Kars Otizm Derneği yetkilileri, bu geri dönüşlerin kendileri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.

TEŞEKKÜR MESAJI

Dernek yönetimi, misafirperverliklerinden dolayı Gençlik ve Spor İl Müdürü, Gençlik Merkezi yönetimi ve etkinliğe katkı sunan tüm katılımcılara teşekkür etti.

Kars Haberleri

Hareket Halindeki Araç Alev Aldı.. Facia Son Anda Önledi!
Kars’ta Kamyon Şarampole Devrildi.. Sürücü Yaralandı!
Kars ve Çevresine Yoğun Kar Uyarısı.. Buzlanma ve Çığ Tehlikesi Var!
Kars'ta Güvenlik Zirvesi.. Sınır Hattında Alınan Tedbirler Masada!
Kars 36 Spor’da Sürpriz Ayrılık.. Başkan Osman Yaşar Uluman İstifa Etti!