Kars Merkez Ataköy Karantinaya ALINDI

Kars'ın merkeze bağlı Ataköy Köyü, 'kuduz' tehlikesi üzerine karantina altına alındı.

Kars’ın merkeze bağlı Ataköy Köyü, "kuduz" tehlikesi üzerine karantina altına alındı.

KHA'nın haberine göre; 10 Kasım günü köy merkezine inen kurt, köpekler tarafından öldürüldü. Öldürülen kurdun kuduz olduğu ve kurdu öldüren köpeğinde kuduz nedeniyle bir gün sonra öldüğü anlaşılması üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından köy karantina altına alındı.

Yaşanan bu olayın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bildirmeleri üzerine Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü veteriner hekimleri köye gitti.

Kurdun ve köpeğin kafaları Erzurum Araştırma Laboratuarına gönderildi. 14 Kasım günü gelen laboratuar sonucunda öldürülen kurdun kuduz olduğu ve kurdu öldüren köpeğin ölüm sebebi ise kurttan bulaşan kuduz hastalığı olduğu tespit edildi.

Bunun üzerine Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü veteriner hekimleri köyü kuduz karantinasına aldı.

Köyün tamamında ilaçlama ve dezenfekte çalışmaları yapıldığını söyleyen Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdür vekili Veteriner Hekim Engin Sığırtmaç, “Köyde şuan kuduz nedeniyle karantina uygulamaktayız. Bu süre 6 ay kadar sürecek.” dedi.

Sığırtmaç ayrıca, köyde hayvan hareketliliği ve sevkiyatlarının da durdurulduğunu söyleyerek, Ataköy ile birlikte Selim İlçesi Akçakale Köyü’nde ve Arpaçay İlçesi Güvercin Köyü’nde de kuduz nedeniyle karantinaların devam ettiğini, Merkeze bağlı Ölçülü Köyü’nün karantinasının ise bu ay sona erdiğini vurguladı.

Sağlık Haberleri

MHRS'de Yeni Dönem.. Onaylanmamış Randevular Geçersiz Sayılacak!
Türkiye Geneli 'Yoğun Bakım' Doluluk Oranı yüzde 72'ye Ulaştı
Uzmanlar Dolaşımda Olan Üç Salgın Hastalığa Karşı Uyardı
'Regl Kabı' Ped'e Karşı, 'Arkamı Kontrol Et' İşareti Tarih mi Oluyor?
Bazı İnsanlar Neden Soğuğa Daha Dayanıklı? İşte Cevabı…