Karlov İçin Moskova’da Tören Düzenlendi

Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Rus Büyükelçi Andrey Karlov için ilk tören Rusya Dışişleri Bakanlığında yapıldı.

Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Rus Büyükelçi Andrey Karlov için ilk tören Rusya Dışişleri Bakanlığında yapıldı.

Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Rus Büyükelçi Andrey Karlov için Moskova’da cenaze töreni düzenlendi. Rus büyükelçi için ilk tören uzun yıllar görevli olduğu Dışişleri Bakanlığında düzenlendi. Törene Büyükelçi Karlov’un ailesi, arkadaşları, diplomatların yanı sıra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da katıldı. Karlov’un ailesine başsağlığı dileklerinde bulunan Lavrov, yaptığı konuşmada Karlov’a “kahraman” unvanı verildiğini belirterek, Rus büyükelçinin heykelinin dikilmesi için teklifte bulunduklarını dile getirdi.

Putin de Karlov’un tabutuna çiçek bırakarak, Karlov’un ailesine taziye dileklerini iletti.

Dünya Haberleri

‘İsrail Seçimi’nde Çıkış Anketleri.. İki Blok da Henüz Çoğunluğu Bulamadı!
İsrail'de Sandık Günü.. Rekor Katılımla Yeni Knesset İçin Oy Veriliyor!
Husiler ‘Suudi Petrol Hattı’nı da Hedef Aldı.. Tahran’da Temas Başlıyor!
Brezilya'da Devlet Başkanlığı Seçimi.. Lula ve Bolsonaro'nun Oğlu Yarışıyor!
Bulgaristan’da Cumhurbaşkanlığı Seçimi.. Seçmenler Sandık Başında!