Kağızman’da Yıldırım Düşmesi.. 10 Hayvan Telef Oldu, 2 Çoban Yaralandı!

Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Kömürlü köyünde sağanak yağış ve yıldırım düşmesi sonucu yaşanan olayda 10 büyükbaş hayvan hayatını kaybetti, iki çoban da yaralandı.

Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Kömürlü köyünde sağanak yağış ve yıldırım düşmesi sonucu yaşanan olayda 10 büyükbaş hayvan hayatını kaybetti, iki çoban da yaralandı.

Yağış sırasında hayvanlarını otlatan iki çoban, ani gelişen hava olaylarıyla karşı karşıya kaldı.

Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Kömürlü köyünde etkili olan sağanak yağmur, bölgedeki hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

ÇOBANLAR VE HAYVANLAR YILDIRIMIN HEDEFİ OLDU

PolitiKARS'ın haber ajanslardan derlediği bilgilere göre; Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Kömürlü köyünde hayvanlarını otlatan Ö.B. ve Gökhan Y., sağanak yağmurla birlikte köye dönüş hazırlığı yaparken, peş peşe düşen yıldırımların biri hayvan sürüsüne isabet etti.

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

Yıldırımın düşmesiyle birlikte iki çoban kısa süreliğine baygınlık geçirdi. Köylülerin yardımıyla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

"KENDİMİZE GELDİĞİMİZDE HAYVANLAR ÖLMÜŞTÜ"

Olayı anlatan Gökhan Y., köye dönüş sırasında yıldırım düştüğünü ve kendilerine geldiklerinde hayvanların telef olduğunu ifade etti.

BÖLGEDE HAVA OLAYLARINA KARŞI UYARI

Kars ve çevresinde etkili olan sağanak yağışların hayatı olumsuz etkilediği belirtilirken, vatandaşların hava olaylarına karşı dikkatli olması gerektiği vurgulandı.

İlgili Haberler

Kağızman Haberleri

Kağızman'a 44 Milyonluk Kültür Yatırımı.. Halk Kütüphanesi İhale Edildi! 
Kağızman'da Yasa Dışı Silah Operasyonu.. 7 Şüpheli Gözaltına Alındı!
Kağızman'da Vahşi Avcılığa Gözaltı ve Rekor Ceza.. 658 bin 257 Lira!
Kağızman'da 'Koyun Sürüsü'ne Kurt Saldırdı.. Onlarca Hayvan Telef Oldu!
Kağızman'da Acı Olay.. 2 Yaşındaki Çocuk Tandıra Düşerek Hayatını Kaybetti!