Kağızman’da Çatışma

Kağızman’da yürütülen Şehit J. Asb. Bçvş. Nurettin Öztürk-7 operasyonunda 5 PKK mensubu etkisiz hale getirilirken, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Konuya ilişkin Kars Valiliği'nden yapılan açıklamada, Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından 23-25 Nisan tarihlerinde Kağızman ilçesi kırsalında operasyon icra edildiği belirtildi.

Operasyonlarda bir grup PKK mensubu ile bu sabah temas sağlandığı dile getirilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi: 

"Kars ili Kağızman ilçesi Çemçe bölgesinde icra edilen Şehit Jandarma Astsubay Başçavuş Nurettin Öztürk-7 operasyonu kapsamında 25 Nisan sabahı icra edilen aramalar esnasında bir grup BTÖ mensubu ile sıcak temas sağlanmış, temas neticesinde 5 BTÖ mensubu silahları ile ölü olarak ele geçirilmiş, 1 personelimiz ise açılan ateş sonucunda ayağından hafif şekilde yaralanmıştır.

5 BTÖ mensubu ile birlikte; 1 bixi makineli tüfek, 3 kalaşnikof piyade tüfeği, 1 RPG-7 roketatar, 1 glock marka tabanca, 250 bixi makineli tüfek mühimmatı, 10 kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, yaklaşık 400 kalaşnikof piyade tüfeği mühimmatı, 3 anti tank RPG-7 mühimmatı, 1 el telsizi, batarya şarjı için 1 güneş paneli, 4 sırt çantası, 3 uyku tulumu, 3 şemsiye, 5 arazi yatağı (mat) ve bol miktarda kalem pil ele geçirilmiştir." 

Operasyonların devam edeceği bildirildi.

Kağızman Haberleri

Seçim Gerginliği.. Kağızman Denizgölü'nde Muhtarlık Kavgası!
Kağızman'da Sulama Suyu Cinayeti.. Komşusunu Bıçakla Katletti
Ahmet Arslan'ın Babası Süleyman Arslan Hayatını Kaybetti
'İntihar' Ettiği İddia Edilen Çocuk, Ailesi Tarafından Öldürülmüş!
Kağızman'da 'Kaçak Silah' Operasyonu, 8 Kişi Gözaltına Alındı