Kafkas Üniversitesi’nde Süreç Paneli.. “Türkiye’nin Geleceği” Ele Alınacak!

Kars’ta düzenlenecek panelde, “Terörsüz Türkiye ve Türkiye’nin Geleceği” başlığı farklı yönleriyle ele alınacak.

Kars’ta düzenlenecek panelde, “Terörsüz Türkiye ve Türkiye’nin Geleceği” başlığı farklı yönleriyle ele alınacak.

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın ile Prof. Dr. Bekir Berat Özipek’in konuşmacı olarak yer alacağı programda, siyasal ve toplumsal süreçler değerlendirilecek.

Kafkas Üniversitesi’nde yapılacak panelde Türkiye’nin geleceği, güvenlik ve siyaset ekseninde tartışılacak.

SÜREÇ FARKLI BOYUTLARIYLA ELE ALINACAK

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; Kars’ta “Terörsüz Türkiye ve Türkiye’nin Geleceği” başlığıyla düzenlenecek panel programında, Türkiye’nin son dönemdeki siyasi ve toplumsal gündemi farklı perspektiflerle ele alınacak. Akademik, tarihi ve siyasi değerlendirmelerin yapılacağı etkinlikte, alanında tanınan isimler konuşmacı olarak yer alacak.

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) yerleşkesinde gerçekleştirilecek programda, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın ile akademisyen Prof. Dr. Bekir Berat Özipek katılımcılarla buluşacak. Programın moderatörlüğünü ise Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Özdemirkol üstlenecek.

ÖĞRENCİLER VE YURTTAŞLARA AÇIK OLACAK

Panel kapsamında Türkiye’nin güvenlik politikaları, demokratikleşme süreci, toplumsal birliktelik ve bölgesel gelişmeler üzerine değerlendirmeler yapılması bekleniyor. Son yıllarda yaşanan siyasi gelişmelerin yanı sıra, Türkiye’nin geleceğine ilişkin akademik ve toplumsal perspektiflerin de tartışılacağı ifade edildi.

Etkinliğin, üniversite öğrencileri başta olmak üzere kentteki farklı toplumsal kesimleri bir araya getirmesi hedefleniyor. Programın, soru-cevap bölümüyle birlikte interaktif bir atmosferde gerçekleşeceği belirtildi.

PANEL 18 MAYIS’TA KAÜ TIP FAKÜLTESİ’NDE

Panel, 18 Mayıs 2026 Pazartesi günü saat 14.00’te Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenecek. Organizasyonda Kafkas Üniversitesi’nin yanı sıra Kars ÜNİAK ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kars temsilciliği de yer alıyor.

Düzenleyici kurumlar tarafından yapılan davette, tüm yurttaşların ve öğrencilerin programa katılım sağlayabileceği bildirildi.

Kars Gündem Haberleri

Kars’tan Türkiye’ye Konut Hareketliliği.. Satışlar Arttı, Gözler Yaz Sezonunda!
Yeni Dönem Heyecanı.. Türkiye-Ermenistan Hattında Ticaret Hareketleniyor!
Türkiye ile Ermenistan Arasında Yeni Süreç.. Ticaret Kapısı Açılıyor!
Kars’ta Kuzey Avrupa Diplomasisi.. Büyükelçilerden Temas Trafiği!