İran'da Güvenlik Uyarısı.. Tahran'daki Yurttaşlara Tahliye Çağrısı!

İran, Tahran ve bazı kentlerde devam eden saldırılar nedeniyle yurttaşlarını tahliye etmeye çağırdı.

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi, İsrail ve ABD'nin İran'a yönelik devam eden saldırılarına ilişkin yayımladığı bildiride, Tahran için tahliye çağrısında bulundu.

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi, İsrail ve ABD'nin İran'a yönelik devam eden saldırılarına ilişkin bir bildiri yayımladı.

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi, İsrail ve ABD’nin devam eden saldırıları sonrası Tahran’daki yurttaşlara tedbir çağrısı yaptı.

SALDIRILAR VE MÜZAKERE SÜRECİ

Bildiride, söz konusu saldırıların bir kez daha müzakere sürecinde gerçekleştiğine dikkat çekildi. Konsey, elde edilen istihbarat bilgilerine göre saldırıların önümüzdeki günlerde belirli şehirlerde artabileceğini vurguladı. Bu kapsamda, özellikle kalabalık alanlarda bulunmanın risk oluşturabileceği uyarısı yapıldı.

TEMEL İHTİYAÇLAR VE TEDBİRLER

Hükümetin temel ihtiyaçların karşılanması için gerekli önlemleri aldığı bildirildi. Yurttaşlardan alışveriş merkezlerinde yoğunluk oluşturmamaları ve yalnızca acil ihtiyaçlarını karşılamak için dışarı çıkmaları istendi. Ayrıca okullar ve üniversitelerin ikinci bir duyuruya kadar tatil edildiği, bankaların normal şekilde hizmet vermeye devam edeceği ve devlet kurumlarının geçici olarak yüzde 50 kapasiteyle çalışacağı aktarıldı.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ VE YURTTAŞLARA ÖNERİLER

Yetkililer, yurttaşların sakinliğini koruması gerektiğini vurgularken, mümkünse büyük şehirlerden daha güvenli bölgelere seyahat etmelerini önerdi. Acil durum planlarının gözden geçirilmesi, kişisel güvenlik tedbirlerinin artırılması ve toplu alanlarda dikkatli olunması tavsiye edildi. Hükümet ayrıca lojistik ve sağlık hizmetlerinin aksatılmadan sürdürülmesi için ek önlemler alıyor.

Dünya Haberleri

İsrail ve ABD’den İran’a Ortak Saldırı.. “Aslanın Kükremesi” Operasyonu!
İsrail, İran’a Karşı Saldırı Başlattı.. Tahran’da Patlama Sesleri Duyuldu!
Epstein Savunması.. Hiçbir Şey Görmedim, Yanlış Olan Hiçbir Şey Yapmadım!
ABD’den Venezuela Petrolüne Şartlı İzin.. Küba’daki Enerji Krizine Sınırlı Nefes!