Iraklı Bakan Caferi’den Türkiye Açıklaması

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, Irak toprak bütünlüğünün Türk askeri tarafından ihlal edildiğini öne sürerek, “Tüm seçenekleri değerlendireceğiz.

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, Irak toprak bütünlüğünün Türk askeri tarafından ihlal edildiğini öne sürerek, “Tüm seçenekleri değerlendireceğiz. Eğer Diplomatik yollar başarısızlıkla sonuçlanırsa yasal ve uluslararası yollara başvuracağız” dedi.

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, İngiltere’de verdiği mülakatta Irak toprak bütünlüğünün Türk askeri tarafından ihlal edildiğini öne sürerek, “Tüm seçenekleri değerlendireceğiz. Eğer Diplomatik yollar başarısızlıkla sonuçlanırsa yasal ve uluslararası yollara başvuracağız” dedi. “Egemenliğimiz ihlal edilirken, seçeneklerimiz açık ve kimse bu seçenekleri sınırlayamaz” diyen Caferi, Kürt bölgesinde bulunan Peşmergenin, Iraklı askeri güçlerinden olduğunu kaydederek, “Aynı zamanda, Irak’ın silahlı güçlerinin bir parçasıdır ve hepsi Iraklıdır” ifadelerini kullandı.

Dünya Haberleri

Ortadoğu'da Kritik Eşik.. İran, ABD, İsrail ve Lübnan Hattında Yeni Dönem Arayışı!
BMGK’da Yeni Dönem Şekillendi.. 5 Ülke Geçici Üyelik İçin Seçildi!
Aşırı Sıcaklar Can Almaya Devam Ediyor.. İspanya’da Mayıs Ayı Rekoru Kırıldı!
Danimarka’da Tarihi Kabine.. İlk Kez Kadın Bakan Sayısı Erkekleri Geride Bıraktı!