İmralı Ziyareti Tamamlandı.. DEM Parti Heyeti Geri Döndü, Açıklama Bekleniyor!

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İmralı Heyeti, Abdullah Öcalan ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından adadan ayrılarak akşam saatlerinde geri döndü. 

DEM Parti heyeti, Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere gittiği İmralı Adası’ndan akşam saatlerinde döndü. 

Görüşmenin içeriğine ilişkin resmi açıklamanın kısa süre içinde yapılması bekleniyor.

HEYET İMRALI’DAN DÖNDÜ

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İmralı Heyeti, Abdullah Öcalan ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından adadan ayrılarak akşam saatlerinde geri döndü. 

Heyette Pervin Buldan, Mithat Sancar ve Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Faik Özgür Erol yer aldı.

AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Heyetin gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. DEM Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, görüşmenin içeriğine dair yazılı bir değerlendirme paylaşılması bekleniyor.

SÜREÇTE YENİ ADIMLAR GÜNDEMDE

İmralı ziyareti, kamuoyunda “Barış ve Demokratik Toplum Süreci” olarak ifade edilen tartışmaların yeniden gündeme geldiği bir dönemde gerçekleşti. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, ziyaret öncesinde yaptığı açıklamada görüşmenin önemine dikkat çekerek, sürece dair yeni gelişmelerin olabileceği mesajını vermişti.

SON GÖRÜŞME ŞUBAT AYINDA YAPILMIŞTI

DEM Parti İmralı Heyeti, son olarak 16 Şubat’ta İmralı Adası’na giderek Abdullah Öcalan ile görüşme gerçekleştirmişti. Bugünkü temas, o görüşmenin ardından yapılan ilk ziyaret olarak kayıtlara geçti.

İlgili Haberler

Güncel Haberleri

Üç Ülkede Seçim Sonuçları.. Brezilya’da Lula Kazandı, Bulgaristan’da İkinci Tur!
İstanbul Barosu'nda Seçim Tamamlandı.. Ümit Kocasakal Yeni Başkan Seçildi!
Ağırel ve Ömer Sarıgül Tutuklandı.. 15 Şüpheli Cezaevine Gönderildi!
Halk TV Soruşturması.. 4 Kişi Tutuklandı, 8 Şüpheli Adli Kontrole Alındı!
RTÜK’ten Sözcü TV ve KOZA TV’ye Yaptırım.. İki Kanala Para Cezası Verildi!