HES Çalışanlarının Zorlu Buz Mesaisi.. Eksi 30 Derecede Mücadele!

Kars'ta hava sıcaklığının sıfırın altında 30 derecelere kadar düşmesiyle birlikte, akarsular üzerindeki Hidroelektrik Santralleri'nde (HES) "buz mesaisi" başladı.

Kars’ta hava sıcaklığının sıfırın altında 30 dereceye kadar düşmesiyle birlikte, Hidroelektrik Santralleri’nde (HES) zorlu bir “buz mesaisi” başladı.

Enerji üretiminin aksamaması için çalışanlar, akarsular üzerinde oluşan dev buz kütlelerini temizlemek için yoğun çaba harcıyor.

SU KANALLARI BUZLA TIKANDI

Kars Çayı üzerindeki HES santralinde, suyun giriş kapaklarını ve iletim kanallarını kaplayan buzlar, işçilerin bilek gücüyle kırılıyor. Dondurucu soğukta görev yapan çalışanlar, kimi zaman şakalaşarak zorlu mesailerini sürdürüyor.

“HER GÜN BUZ KIRIYORUZ”

Santral çalışanı Bülent Durak, “Burası elektrik santrali, kış olduğu için biz burayı her gün rutin kırmak zorundayız. Son günlerde aşırı soğuk nedeniyle buzlanma daha da arttı. Arkadaşlarla birlikte her gün burayı temizliyoruz” sözleriyle durumu anlattı.

GELENEKSEL YÖNTEMLERLE BUZ TEMİZLİĞİ

İşçiler, türbinlere zarar verme riski taşıyan buzları kürek, kazma ve demir çubuklarla kırarak temizliyor. Bu zorlu mücadele, bahar aylarına kadar devam edecek.

Kars Haberleri

Kars'ta KURGAN Bilgilendirme Toplantısı.. Vergi Denetiminde Dijital Dönüşüm!
Kars'ta Asayiş Değerlendirme Toplantısı.. Huzur ve Güvenlik İçin Kararlılık Vurgusu!
Kars'ta Buz Kütlesi Dehşeti.. Okula Giden Öğrenci Ağır Yaralandı!
Kars'ta Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Alanları.. Yeni Güzergâhlar Açıklandı!
Karın Büyüsü Havadan Görüntülendi.. Doğa Açık Hava Sergisine Dönüştü!