HDP'den Anayasa Mahkemesi'ne Başvuru

HDP’li bir heyet, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın tutuklanmalarına yönelik itirazın reddedilmesi üzerine Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulundu.

HDP’li bir heyet, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın tutuklanmalarına yönelik itirazın reddedilmesi üzerine Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulundu.

HDP’li milletvekilleri ve hukukçulardan oluşan bir heyet, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın tutuklanmalarına yönelik itirazın reddedilmesi üzerine Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulundu. Başvuruların ardından Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar ve hukukçulardan Reyhan Yalçındağ Baydemir, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başvuru hakkında konuşan Tuğluk, “İçinde eş başkanlarımızın da olduğu, milletvekillerimizin dokunulmazlığını kaldıran, Anayasaya eklenen geçici bir madde sonucunda milletvekili arkadaşlarımız 4 ayrı ilde 4 savcının aynı anda başlattığı soruşturmayla gözaltına alındılar ve haklarında tutuklama kararı verildi. Bu uygulamayı bir darbe olarak nitelendirdiğimizi buradan ifade etmek istiyorum” dedi.

Politika Haberleri

CHP'de 39. Olağan Kurultay.. Özgür Özel Yeniden Genel Başkan Seçildi!
Bahçeli'den Tarihi Açıklama.. Terörsüz Türkiye'nin En Ciddi Muhatabı İmralı'dır!
Gündem, İmralı Ziyareti.. Komisyonda Tartışma, Partilerden Farklı Tutumlar!
Ankara'da İmralı Hareketliliği.. Bahçeli Rest Çekti, Gözler Komisyona Çevrildi!
Bahçeli'den Çok Yönlü Açıklamalar.. Demirtaş'ın Tahliyesi, İmralı Çağrısı!