Fikret Orman'dan Burak Elmas'a Uyuşturucu Gözaltısı.. Soruşturma Derinleşiyor!

İstanbul merkezli soruşturmada iş dünyası ve magazin camiasından dikkat çeken isimler hakkında gözaltı kararları verildi. 

İstanbul merkezli soruşturmada iş dünyası ve magazin camiasından dikkat çeken isimler hakkında gözaltı kararları verildi. 

İstanbul merkezli soruşturmada iş, spor ve magazin dünyasından tanınmış isimler hakkında işlem başlatıldı. Bu kişilerden 14’ü düzenlenen operasyonlarla gözaltına alınırken, 2 kişi hakkında ise yakalama kararı çıkarıldığı bildirildi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında, aralarında iş, spor ve magazin dünyasından tanınmış isimlerin de bulunduğu geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi. 

Başsavcılık, soruşturmanın çok yönlü ve titizlikle sürdürüldüğünü açıkladı.

ÜNLÜ İSİMLERE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 16 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında, kamuoyunda tanınan isimlere yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. 

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği eş zamanlı baskınlarda, aralarında eski Beşiktaş Başkanı ve iş insanı Fikret Orman’ın da bulunduğu çok sayıda kişi hakkında işlem yapıldı.

EŞ ZAMANLI OPERASYONLARLA GÖZALTILAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Soruşturma çerçevesinde İstanbul genelinde belirlenen 16 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan çalışmalar sonucunda, “kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak” ve “uyuşturucu kullanımını kolaylaştırmak” suçlamaları kapsamında şüpheliler hakkında işlem başlatıldı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan isimler arasında Fikret Orman, Güzide Duran, Kerim Sabancı, Hakan Sabancı, Burak Elmas, Sezgin Köysüren, Hande Erçel, Ferhat Aydın, Lütfiye Tuğçe Özbudak, Koray Serenli, Onur Bükçü, İsmail Behram Perinçekli, Kaan Mellart, Didem Soydan, Onur Talay ve Mustafa Tari yer aldı.

Fikret Orman ile Güzide Duran’ın birlikte gözaltına alındığı, Kerim Sabancı’nın ise yurt dışından dönüşünde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındığı öğrenildi. Hakkında gözaltı kararı bulunan Hande Erçel’in ise operasyon sırasında yurt dışında olduğu belirtildi.

SAĞLIK KONTROLLERİ TAMAMLANDI

Gözaltına alınan isimlerden Burak Elmas ve Didem Soydan, işlemler öncesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler, İstanbul’daki Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nde yapılan muayenelerin ardından İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Burada ifade işlemleri devam eden şüphelilerin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından savcılığa sevk edilmesi bekleniyor.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, soruşturmanın toplum yapısının korunması ve uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütüldüğü vurgulandı. Açıklamada, elde edilen deliller doğrultusunda hareket edildiği ve operasyonun planlı bir şekilde gerçekleştirildiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, “kullanmak için uyuşturucu madde bulunduran veya uyuşturucu kullanılmasını kolaylaştıran” şüphelilere yönelik işlemlerin sürdüğü, soruşturmanın tüm yönleriyle devam ettiği bilgisi paylaşıldı.

SORUŞTURMA DERİNLEŞEBİLİR

Güvenlik kaynakları, dosyanın kapsamının genişleyebileceğine işaret ediyor. Soruşturma kapsamında yeni gözaltı kararlarının gündeme gelebileceği ve farklı bağlantıların da incelendiği değerlendiriliyor.

Kamuoyunda geniş yankı uyandıran operasyonla ilgili gelişmelerin önümüzdeki günlerde netlik kazanması bekleniyor.

Kent Haberleri Haberleri

Melez Manda'da Verim Devrimi.. Yeni Irkla Süt Üretimi İki Katına Çıktı!
Türkiye Genelinde Yağış Alarmı.. Çok Sayıda Kentte Sağanak Etkili Olacak!
Salihli’de Kayıp Dağcı Alarmı.. İzine Ulaşıldı, Arama Çalışmaları Sürüyor!
Nisan Kapıda, Kış Geri Döndü.. Yüksekova Beyaza Büründü!
Ayvansaray’da Patlama Sonrası Çökme.. Kurtarma Çalışmaları Sürüyor!