Eşref Fakıbaba AK Parti'den İstifa Etti

AK Parti Urfa milletvekili Eşref Fakıbaba partisinden ve milletvekilliğinden istifa ettiği ve İYİ Parti'ye katılacağını duyurdu.

AK Parti Urfa milletvekili ve eski Tarım bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla partisinden ve milletvekilliğinden istifa ettiğini duyurdu.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği habere göre; Fakıbaba kamuoyu ile paylaştığı istifa mesajında, "siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için mutluyum" dedi.

MİLLETVEKİLLİĞİNDEN DE İSTİFA ETTİ

Eşref Fakıbaba, partisinin yanı sıra milletvekilliğinden de istifa ettiğini açıkladı. İstifasının gerekçesini "hemşehrilerine saygısızlık olmaması" olarak gösterdi.

İYİ PARTİ'YE GEÇİYOR

İstifası ardından Fakıbaba'nın İYİ Parti'ye geçeceği konuşulmaya başlandı. Sözcü'den Aytunç Erkin'e konuşan Fakıbaba, bu iddiaları doğruladı, "Söylemiyordum ama konuşulmaya başlayınca söyleyeyim. İYİ Parti'ye katılıyorum" dedi. Fakıbaba Meral Akşener ile iki kez görüştüğünü ve ikna olduğun da sözlerine ekledi.

Milletvekili dağılımı

Fakıbaba’nın AK Parti’den istifasıyla TBMM’nin yeni sandalye dağılımı

AK Parti 286

CHP 134

HDP 56

MHP 48

İYİ Parti 37

TİP 4

DP 2

Memleket Partisi 2

BBP 1

DEVA 1

DBP 1

Saadet Partisi 1

Yenilik Partisi 1

Zafer Partisi 1

Bağımsız 5

Ahmet Eşref Fakıbaba, 1951'de Şanlıurfa Birecik'te doğdu. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Taksim İlk Yardım Hastanesi Genel Cerrahi kliniğinde ihtisas yaptı. Iğdır ve Birecik devlet hastanelerinde ve Şanlıurfa SSK Hastanesi'nde Başhekimlik yaptı.

11 yıllık başhekimlik hizmetinin ardından 28 Mart 2004 yerel seçimlerde AK Parti’den Şanlıurfa Belediye başkanı seçildi. Siyasette de Şanlıurfa Belediye Başkanlığı ile tanındı. 

Ancak 29 Mart 2009 seçimlerinde AK Parti, Fakıbaba’yı aday göstermedi. Bunun üzerine istifa edip bağımsız olarak seçime girdi. Oyların yüzde 44’ünü alarak yeniden Şanlıurfa Belediye başkanı seçildi.

Bu süreçte Saadet Partisi'ne katıldı. Numan Kurtulmuş'un partiden ayrılışıyla buradan da istifa etti. 22 Ocak 2013'te belediye başkanıyken AK Parti'ye katıldı.

7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde AK Parti’den Şanlıurfa Milletvekili seçildi. Ayrıca 2017-2018’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak kabinede yer aldı.

Şenyaşar ailesine yönelik 2018'deki saldırıdan sonra 'terör olayı' dedi. Ardından da bunun için kendini affedemediğini ve utandığını söyledi.

Bunun için de tehdit ve baskılara maruz kaldığını açıkladı. "Haksızlığa karşı durmaktan ve adaleti savunmaktan asla geri durmayacağım" dedi.

Politika Haberleri

İYİ Parti'de Seçimli Kurultay... Meral Akşener Yeniden Aday Olmayacak!
YSK Kararını Verdi… Van'da Mazbata DEM Parti'ye Verilecek!
Van'da Gerginlik... DEM Partili Zeydan'a Mazbata Verilmedi!