Erdoğan'dan Süreç Vurgusu.. TBMM Gündemine Yeni Yasal Düzenleme Gelebilir!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki grup toplantısında kapsamlı açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Grup Toplantısı'nda iç siyasetten dış politikaya, Meclis çalışmalarından yeni yasal düzenlemelere kadar birçok başlıkta değerlendirmelerde bulundu.

Muhalefetin Meclis çalışmalarına yaklaşımını eleştiren Erdoğan, yasama faaliyetlerinin hızlandırılması gerektiğini belirterek milletvekillerine yoğun çalışma çağrısı yaptı.

Erdoğan ayrıca hükümetin "Terörsüz Türkiye", DEM Parti ve ilgili çevrelerin ise "Barış ve Demokratik Toplum Süreci" olarak tanımladığı sürece ilişkin yeni değerlendirmelerde bulundu.

ERDOĞAN GRUP TOPLANTISINDA KONUŞTU

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenen AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşuyor.

Erdoğan'ın gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu toplantı, parti yöneticileri, milletvekilleri ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştiriliyor.

..haberin uzantısı

TBMM'DE GÜNDEM YOĞUNDU

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki grup toplantısında kapsamlı açıklamalarda bulundu. İç politika, dış politika, ekonomi, güvenlik ve Meclis gündemindeki düzenlemelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, Türkiye'nin kritik bir dönemeçten geçtiğini söyledi.

AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın çalışmalarını uyum içerisinde sürdürdüğünü belirten Erdoğan, Türkiye'nin önündeki hedeflere ulaşabilmesi için siyasi istikrarın ve güçlü yasama faaliyetlerinin önem taşıdığını ifade etti.

MUHALEFETE ELEŞTİRİLERDE BULUNDU

Konuşmasının önemli bölümünü muhalefete ayıran Erdoğan, ana muhalefet partisinde yaşanan tartışmaların Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin saygınlığına zarar verdiğini savundu.

Muhalefetin Meclis çalışmalarını yavaşlattığını öne süren Erdoğan, siyasi partilerin ülkenin temel meselelerinde daha yapıcı bir yaklaşım sergilemesi gerektiğini söyledi. Güçlü bir demokrasinin güçlü bir muhalefeti gerektirdiğini ifade eden Erdoğan, ancak muhalefetin kendi iç tartışmalarına sıkışmasının siyasetin işleyişine zarar verdiğini dile getirdi.

MECLİS'TE YOĞUN ÇALIŞMA DÖNEMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'in tatile girmesinden önce tamamlanması gereken önemli düzenlemeler bulunduğunu belirtti. Özellikle 12. Yargı Paketi'nin yasalaşma sürecine dikkat çeken Erdoğan, milletvekillerinden daha yoğun çalışma temposu beklediğini söyledi.

PolitiKARS'ın haber kaynaklarından derlediği bilgilere göre; Erdoğan konuşmasında son dönemde fahiş site aidatları, yatırım teşvikleri, tarım arazilerinin korunması ve iklim değişikliğiyle mücadele gibi alanlarda gerçekleştirilen düzenlemeleri de hatırlattı.

AK PARTİ'NİN 25. YILI İÇİN HAZIRLIK

AK Parti'nin kuruluşunun 25. yılına yönelik hazırlıkların sürdüğünü açıklayan Erdoğan, yıl dönümünün geniş kapsamlı etkinliklerle kutlanacağını belirtti.

Bu hafta sonu Sapanca'da gerçekleştirilecek 33. İstişare ve Değerlendirme Kampı'nda hem son dönemin değerlendirmesinin yapılacağını hem de gelecek döneme ilişkin yol haritasının şekillendirileceğini ifade etti.

İRAN KRİZİ VE DIŞ POLİTİKA DEĞERLENDİRMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında bölgesel gelişmelere de değindi. İran merkezli kriz sürecinde Türkiye'nin dengeli ve diplomatik yaklaşım sergilediğini belirten Erdoğan, ülkenin bölgesel gerilimlerden uzak tutulduğunu söyledi.

Türkiye'nin uluslararası krizlerde arabulucu ve dengeleyici rol üstlendiğini ifade eden Erdoğan, Türk dış politikasının son dönemde etkisini artırdığını savundu. İsrail'in bölgedeki politikalarını da eleştiren Erdoğan, Türkiye'nin barış ve istikrarı destekleyen diplomatik girişimlerini sürdüreceğini kaydetti.

SÜREÇLE İLGİLİ YENİ DEĞERLENDİRMELER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümetin "Terörsüz Türkiye" olarak tanımladığı, PKK'nin fesih ve silah bırakma açıklamalarıyla gündeme gelen, DEM Parti ve ilgili çevrelerin ise "Barış ve Demokratik Toplum Süreci" olarak nitelendirdiği sürece ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.

Cumhur İttifakı'nın ortak yaklaşımıyla yürütülen süreçte önemli aşamalar kaydedildiğini belirten Erdoğan, özellikle Suriye'nin kuzeyinde yaşanan gelişmelerin yeni döneme katkı sunduğunu söyledi.

Terörün Türkiye'nin ekonomik ve sosyal gelişiminin önündeki en önemli engellerden biri olduğunu ifade eden Erdoğan, güvenlik ortamındaki iyileşmenin bölge şehirlerinde ekonomik hareketliliği artırdığını dile getirdi.

Kars'tan Van'a, Ağrı'dan Şırnak'a kadar geniş bir coğrafyada yatırımların ve turizm faaliyetlerinin arttığını belirten Erdoğan, sürecin kalıcı sonuçlar üretmesi halinde Türkiye'nin yeni bir döneme gireceğini savundu.

YENİ YASAL DÜZENLEME MESAJI

Erdoğan, konuşmasında örgütün tasfiye ve silahsızlanma sürecini hızlandırabilecek yasal düzenlemeler üzerinde çalışıldığını da açıkladı.

Gerekli istişarelerin ardından hazırlanacak düzenlemenin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine getirileceğini belirten Erdoğan, sürecin demokratik zeminde ve Meclis çatısı altında ilerletileceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda tüm siyasi partilere diyalog ve uzlaşı çağrısında bulunarak, Türkiye'nin kronikleşen sorunlarının çözümünde Meclis'in ortak iradesinin önem taşıdığını söyledi.

Politika Haberleri

Haymana Belediye Başkanı CHP'den Ayrıldı.. Aynı Gün AK Parti'ye Katıldı!
Yargıda Yeni Dönem İçin 30 Maddelik Teklif.. Süreler ve İşleyiş Değişiyor!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Mesaj.. "Herkes İçin Adalet" Vurgusu!
Canlı Yayında Gerilim Yükseldi.. Kılıçdaroğlu’ndan Sözcü TV’ye Sert Tepki!