Erdoğan: Amaç Silah BIRAKTIRMAK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, amaçlarının PKK'ye silah bıraktırmak olduğunu belirterek, BDP ile müzakerelerin süreceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, amaçlarının PKK’ye silah bıraktırmak olduğunu belirterek, BDP ile müzakerelerin süreceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Nijer Cumhurbaşkanı Muhammed Yusuf ile düzenlediği ortak basın toplantısında İmralı'da gerçekleştirilen görüşmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, görüşmelerde amacın silah bıraktırmak olduğunu belirterek, barış görüşmelerinin olduğu dönemlerde PKK'nin süreci sabote eden eylemler düzenlediğini ileri sürdü.

Askeri operasyonların süreceğini kaydeden Erdoğan, BDP'yi kastederek, "Siyasi uzantılarıyla görüşmeler devam edecek. Samimiyetimiz son günlerde attığımız adımlardır. Bu adımları nasıl attığımızı ve nerede attığımızı da uygulamalarımızda gösterdik. Tabii detay bilgiler verdiler. Bu bilgilerden haberim yok. Nereden, nasıl bu bilgiler yansımış bunu da bilmiyorum. Bunlar bana yansıyacak olursa ülkeye döndüğümüzde bunun değerlendirmesini yaparız” dedi.

Haberleri