DEM Parti, 20 Eylül'de Ankara'da yapılacak 5'inci Olağan Büyük Kongre öncesinde yürütülecek hazırlık sürecine ilişkin takvimi ve çalışma programını kamuoyuyla paylaştı.
Parti tarafından yayımlanan genelgede, il toplantıları, bölge konferansları, kadın konferansı ve merkezi büyük konferansın kongreye hazırlık sürecinin temel aşamalarını oluşturacağı belirtildi.
Genelgede ayrıca örgütsel yapılanma, yeni dönem hazırlıkları ve farklı toplumsal kesimlerle yürütülecek temaslara ilişkin planlamalara da yer verildi.
KONGRE HAZIRLIK SÜRECİ BAŞLADI
PolitiKARS’ın haber kaynakları ve ajanslardan derlediği bilgilere göre; Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 20 Eylül'de Ankara'da gerçekleştireceği 5'inci Olağan Büyük Kongre hazırlıklarını sürdürüyor.
Parti tarafından örgütlere gönderilen genelgede, kongre sürecinin yeni dönem hazırlıkları kapsamında yürütüleceği belirtilirken, örgütsel yapının değerlendirilmesi ve yeniden yapılandırılmasına yönelik çalışmaların planlandığı ifade edildi.
ÇALIŞTAYLA İLK AŞAMA TAMAMLANDI
Genelgede, kongre hazırlıklarının ilk aşaması kapsamında 15-16 Haziran tarihlerinde İstanbul'da Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve DEM Parti'nin katılımıyla iki günlük çalıştay düzenlendiği aktarıldı.
Çalıştayda partinin geçmiş dönem faaliyetleri, örgütsel yapısı ve yeni döneme ilişkin değerlendirmelerin ele alındığı belirtildi.
TEMMUZ AYINDA İL TOPLANTILARI DÜZENLENECEK
Paylaşılan takvime göre 1-14 Temmuz tarihleri arasında genişletilmiş il toplantıları gerçekleştirilecek.
Toplantılara parti örgütlerinin yanı sıra Halkların Demokratik Kongresi temsilcileri ve çeşitli demokratik kitle örgütlerinden katılımcıların davet edilmesinin planlandığı ifade edildi. Bu toplantılarda yeniden yapılanma sürecine ilişkin görüş ve önerilerin alınacağı bildirildi.
BÖLGE VE MERKEZİ KONFERANSLAR YAPILACAK
İl toplantılarının ardından 20-30 Temmuz tarihleri arasında yedi bölgede bölge konferansları düzenlenecek.
5-12 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek merkezi çalıştayın ardından ise 20-21 Ağustos'ta Büyük Kadın Konferansı, 22-23 Ağustos tarihlerinde ise Merkezi Büyük Konferans yapılacak.
Parti yönetimi, bu toplantılarda alınacak karar ve önerilerin 20 Eylül'de gerçekleştirilecek 5'inci Olağan Büyük Kongre'ye sunulacağını bildirdi.
FARKLI KESİMLERLE TEMASLAR PLANLANIYOR
Genelgede, kongre hazırlıkları kapsamında yalnızca parti örgütleriyle değil, farklı toplumsal kesimlerle de temas kurulmasının planlandığı ifade edildi.
Bu kapsamda oluşturulan komisyonların siyasetçiler, akademisyenler, yazarlar, sivil toplum temsilcileri ve çeşitli toplumsal çevrelerle görüşmeler gerçekleştireceği, ayrıca farklı alanlara yönelik tematik buluşmalar düzenleneceği belirtildi.
DEM Parti'nin, kongre hazırlık sürecinde yürütülecek çalışmaların ardından 20 Eylül'deki 5'inci Olağan Büyük Kongre'de yeni dönem yol haritasını belirlemeyi hedeflediği kaydedildi.