Çürük Pansiyon Binası Boşaltıldı

Kars’ta iki yıldır kapalı olan GAMP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Erkek Öğrenci Pansiyonu binası boşaltıldı.

Kars’ta iki yıldır kapalı olan GAMP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Erkek Öğrenci Pansiyonu binası boşaltıldı.

PolitiKARS.com'un özel haberine göre, İki yıl önce tahliye edilen ve atıl kalan pansiyon binasında gün boyu Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü personelleri eşya taşıdı.

Çürük raporu olduğu iddia edilen erkek öğrenci pansiyonu öğrencileri, daha önce boş olan farklı yurtlara yerleştirilmişti.

ÇÜRÜK RAPORU VAR

Kars’ta Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı olarak Karadağ Caddesi üzerinde hizmet veren GAMP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Erkek Öğrenci Pansiyonu’na, teknik bilirkişilerin yaptığı inceleme sonucu yıkılma tehlikesi raporu verildi. Rapor üzerine iki yıl önce tahliye edilen pansiyonda ki öğrenciler, kentteki başka yurtlara yerleştirildi.

Öte yandan, GAMP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Erkek Öğrenci Pansiyonu’nun akıbeti ile ilgili olarak Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, ilgili kurumlardan güçlendirme ve yıkım ile ilgili görüş istediği belirtildi.

Yıkılma tehlikesi olan pansiyon binasının güçlendirme ile onarımının maliyetinin çok yüksek olduğu, yıkılmasının ve yeniden fonksiyon verilmesinin daha ekonomik olacağının öngörüldüğü de belirtildi.

Adı geçen pansiyon binası için Kars Ticaret ve Sanayi Odası ile Kars Müftülüğü’nün misafirhane olarak kullanılması için taleplerinin olduğu bilgisine ulaşıldı.

Binanın geleceği ile ilgili kararı Kars Valisi Türker Öksüz’ün vereceği belirtildi.

Kars Haberleri

Gümüşhane Sahaya Çıkmadı.. Kars 36 Spor, Sezonu Hükmen Galibiyetle Kapattı!
Kars'ta Zırhlı Polis Aracı ile Otomobil Çarpıştı.. 1 Ölü, 5 Yaralı!
Türkiye 23 Nisan'ı Kutluyor.. Kars'ta 'Çocuk Bayramı' Törenleri!