Çobanoğlu'nun Adı SİLİNDİ Resmi KALDI

5. Uluslararası Kars Aşıklar Bayramı yarın Aşık Murat Çobanoğlu'nun Asri Mezarlıktaki kabrinin ziyaret edilmesiyle program start alacak.

5. Uluslararası Kars Aşıklar Bayramı yarın Aşık Murat Çobanoğlu'nun Asri Mezarlıktaki kabrinin ziyaret edilmesiyle program start alacak.

BDP'NİN DENGBEJ ÖNERGESİNE RED
BDP'li Meclis Üyeleri: Kürt Müziği'nin geleneksel mirası Dengbej'lerin de Aşıklar Bayramı'na davet edilmesi yönünde vermiş oldukları önerge ret edilmişti.

Kars Belediye Meclis Üyesi BDP’li Hasan Sunca ve Şemşettin Erez imzasıyla Kars Belediyesinin Mart ayı meclis toplantısına verilen önerge, Kürtçe jüri üyesi bulunamaz gerekçesi ile ret edilmişti.

ÇOBANOĞLU’NUN ADI SİLİNDİ RESMİ KULLANILDI
İsmi Belediye Meclisi kararıyla 'Aşıklar Bayramı'ndan çıkartılan Halk Ozanı ve Devlet Sanatçısı Murat Çobanoğlu’na yapılan vefasızlık; komediye dönüştü.



Her yıl mezarı başında anılan Murat Çobanoğlu’nun, ilk kez bu yıl anılmaması dikkat çekmişti. Murat Çobanoğlu’nun 5. ölüm yıldönümünde tek hatırlayan ailesi olmuştu. İlk kez ölüm yıldönümünde anılmayan Murat Çobanoğlu’nun adının Aşıklar Bayramı’ndan çıkarılması Kars’ta tartışma yaratmıştı.



Ölümünün 5. yılında ismi, Aşıklar Bayramı’ndan çıkartılan Murat Çobanoğlu’nun resmi billboardlara asılan afişlerde kullanılması alay konusu oldu.

YAPILAN AYIBI ÖRTBAS ETME ÇABASI
7-8-9 Mayıs 5. Uluslararası Kars Aşıklar Bayramı için halk ozanları havayoluyla Kars’a gelmeye başladılar.

Kars’ta yarın Aşık Murat Çobanoğlu’nun Asri Mezarlıktaki kabrinin ziyaret edilmesiyle program start alacak.

Aynı gün Aşıkların Kortej Yürüyüşü yapılacak ve aşıklar yürüyüşe yöresel kıyafetleri ve sazları ile katılacak. Yürüyüş Faikbey Caddesi ile Atatürk Caddesinde yapılacak Halk Eğitim Merkezi Salonu önünde sona erecek.

PROGRAM
Törenler; slayt gösterisi, protokol konuşmaları, Aşıkların tanıtımı, İl Düzenleme Kurulu ve Jüri Üyelerinin tanıtımının ardından yarışmalar başlayacak.

Yarışmalar; Yörelere Göre Hikaye, Muamma (Doğaçlama) dallarında yapılacak. Daha sonra yurt dışından gelen konuk aşıkların programına geçilecek.

İkinci gün, (8 Mayıs Cumartesi) de yine yurt dışından gelen konuk aşıkların programı yapılacak. Yörelere Göre Hikaye Dalında Yarışmalar, yurt dışından gelen konuk aşıkların programı, Atışma Dalında Yarışmalar icra edilecek.

3.gün (9 Mayıs Pazar) de Atışma (Doğaçlama) Dalında Yarışmalar, Divan Dalında (Doğaçlama ) Yarışmalar, yurt dışından gelen konuk aşıkların programı, Dudak Değmez (Leb-Değmez) Dalında Yarışmalar (Doğaçlama/Atışma), yurt dışından gelen konuk aşıkların programı.

Pazartesi günü de Kağızman ve Sarıkamış’ta kahvehane ve sokaklarda aşıklar şöleni yapılacak.

Diğer Haberler

Ağrı Belediyesi'nin Hesaplarına Haciz.. 7 Milyon TL Bloke Edildi!
Birecik'te Sürpriz Gelişme.. Belediye Başkanı DEM Parti’den İstifa Etti
Kars'ta 1 Mayıs.. Kutlamaların Adresi 'Tren Garı' Meydanı
Tahir Elçi Cinayeti Davası.. Yeni Mütalaa, Sanıkların Beraatı İstendi
Sayıştay'tan Bölge Gezisi.. Başkan Metin Yener Kars'a Geldi
Digor'da 'Kaçak Silah' Operasyonu.. 4 Kişi Gözaltına Alındı
Selim Belediyesi'nde Skandal.. Önceki Başkan 'Cep Telefonu'nu Götürmüş!
Karakolda Görevli Polis Dehşet Saçtı.. 2 Amir Hayatını Kaybetti!