CHP'li Manavgat Belediyesi'ne yönelik "yolsuzluk" iddiaları nedeniyle kapsamlı bir soruşturma başlatıldı.
Soruşturma kapsamında, Antalya'nın Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Operasyon, bölgede büyük yankı uyandırdı.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI: GÖZALTILAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ
PolitiKARS'ın haber ajanslardan derlediği bilgilere göre; yolsuzluk iddiaları üzerine harekete geçen yetkililer, belediye çalışanları ve diğer şüphelileri gözaltına aldı.
Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara'nın gözaltına alınması, olayın boyutunu daha da artırdı. Kara'nın savunması ve soruşturma sürecindeki gelişmeler, kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor. Konuyla ilgili resmi makamlardan henüz detaylı bir açıklama yapılmadı.
SON DAKİKA GELİŞMELERİ
Soruşturma kapsamında gözaltına alınanların ifadelerinin alınmaya başlandığı öğrenildi.
..ilgili haberler
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE OPERASYON
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik "yolsuzluk" ve "usulsüzlük" iddiaları kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 119 kişi, adliyeye sevk edildi.
İzmir Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, 99 kişi hakkında tutuklama talebiyle mahkemeye sevk işlemi gerçekleştirildi.
Tutuklama istenenler arasında eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da bulunuyor.
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE OPERASYON: 35 KİŞİ TUTUKLANDI
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan 119 kişiden 35'i tutuklandı.
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da tutuklananlar arasında yer alıyor.
GÖZALTILAR VE ADLİYE SÜRECİ
1 Temmuz'da başlatılan operasyon kapsamında, "yolsuzluk" ve "usulsüzlük" iddialarıyla 157 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. Gözaltına alınan 137 kişiden 119'u adliyeye sevk edildi.
Gözaltı süresi dolan 119 kişiden 99'u tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarılırken, 19 kişi için adli kontrol talep edildi. 1 kişi ise serbest bırakıldı.
..öncesi
TUNÇ SOYER VE ŞENOL ASLANOĞLU'NUN ADLİYE SÜRECİ
Operasyon kapsamında gözaltına alınan Tunç Soyer ve Şenol Aslanoğlu, sağlık kontrollerinin ardından İzmir Adliyesi'ne sevk edildi. Soyer'in eski Adli Tıp girişinden adliyeye alındığı belirtildi. Aslanoğlu da benzer süreçten geçerek mahkeme önüne çıkarıldı.
99 KİŞİ TUTUKLAMA, 19 KİŞİ ADLİ KONTROL TALEBİYLE MAHKEMEDE
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen 119 kişiden 1'i serbest bırakılırken, 99 kişi tutuklama talebiyle, 19 kişi ise adli kontrol talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Ayrıca, 20 şüphelinin de Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden serbest bırakıldığı öğrenildi.
SORUŞTURMANIN DETAYLARI VE OPERASYON SÜRECİ
İzmir Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, 1 Temmuz günü sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. Sayıştay raporu, mülkiye müfettişi raporu ve bilirkişi raporlarına dayanılarak "ihaleye ve edimin ifasına fesat karıştırma" ve "nitelikli dolandırıcılık" iddialarıyla 157 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Operasyonlar sonucunda 137 kişi gözaltına alınmıştı.
EKREM İMAMOĞLU DİPLOMA DAVASINDA İDDİANAME TAMAMLANDI: 8 YIL 9 AY HAPİS İSTENDİ
Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu hakkında diploma iddianamesi tamamlandı.
İddianamede, İmamoğlu için 8 yıl 9 ay hapis cezası talep edildiği ve siyasi yasak istenildiği açıklandı.
DİPLOMA HİLESİ VE SAHTECİLİK İDDİALARI
Savcılığın hazırladığı iddianamede, "Ekrem İmamoğlu diplomayı hileli şekilde aldı" ve "sahtecilik suçuna iştirak etti" ifadelerine yer verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İmamoğlu'nun Girne Amerikan Üniversitesi’nden İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ne yapılan yatay geçişin usulsüz olduğunu ve diplomasının geçersiz olduğunu savunuyor.
NE OLMUŞTU?
İmamoğlu'nun İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden aldığı 35 yıllık diplomasına ilişkin usulsüzlük iddiaları nedeniyle soruşturma başlatılmıştı. 18 Mart’ta İstanbul Üniversitesi yönetimi, İmamoğlu ile birlikte 28 kişinin diplomasını 'yokluk' ve 'açık hata' gerekçeleriyle iptal ettiğini duyurmuştu.
AVUKATLARDAN KARŞI DAVA HAMLESİ.. İmamoğlu'nun avukatı Mehmet Pehlivan, 6 Mayıs'ta yaptığı açıklamada iptal edilen diploma için karşı dava açtıklarını bildirmişti. Aynı gün İstanbul Üniversitesi, İmamoğlu'nun diploma bilgisini üniversitenin veri tabanından silmişti. Karara ilişkin tebligat ise 55 gün sonra iletilmişti.
SİYASİ YASAK TALEBİ.. İddianamede, İmamoğlu'nun siyasi haklarının kısıtlanması da talep edildi. Bu gelişme, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiği İmamoğlu'nun siyasi geleceği açısından önemli bir dönüm noktası olarak yorumlanıyor.