CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yaklaşık 4 saat süren toplantının ardından parti teşkilatlarına ilişkin yeni kararlar aldı.
Parti Sözcüsü Müslim Sarı, CHP’nin “Millî Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi”ne imza verdiğini açıkladı..
CHP’de kongre takviminin Eylül başında ilan edileceği, İstanbul’da 22 ilçe başkanlığına da atama yapıldığı bildirildi..
MYK’DA GÜNDEM ÜLKE VE PARTİ ÇALIŞMALARIYDI
PolitiKARS’ın haber kaynaklarından derlediği bilgilere göre; CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.
Yaklaşık 4 saat süren toplantının ardından açıklama yapan Parti Sözcüsü Müslim Sarı, MYK’da ülke gündemi, TBMM çalışmaları ve parti teşkilatlarına ilişkin konuların değerlendirildiğini söyledi.
“MİLLİ DAYANIŞMA”
TEKLİFİNE İLİŞKİN DEĞERLENDİRME
Sarı, TBMM’ye sunulan “Millî Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi”ne CHP’nin de imza verdiğini hatırlattı.
CHP adına Grup Başkanı Faik Öztrak, Grup Başkanvekilleri ve Adalet Komisyonu Sözcüsü İnan Akgün Alp’in teklifi imzaladığını belirten Sarı, terörün sona erdirilmesine yönelik sürecin çok boyutlu olduğunu ifade ederek, CHP’nin bu konuda geçmişten bu yana çözüm arayışlarını savunan bir parti olduğunu söyledi.
KONGRE TAKVİMİ EYLÜL BAŞINDA AÇIKLANACAK
Parti içi kongre sürecine ilişkin de bilgi veren Sarı, teşkilat çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
Ağustos ayı sonuna kadar örgütsel hazırlıkların tamamlanmasının hedeflendiğini ifade eden Sarı, Eylül ayının başında ayrıntılı kongre takviminin kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı.
Sarı, kongre tarihinin önümüzdeki günlerde netleşebileceğini de sözlerine ekledi.
8 İLE YENİ İL BAŞKANI ATANDI
MYK toplantısında alınan karar doğrultusunda CHP’nin 8 il başkanlığına yeni görevlendirmeler yapıldı.
Buna göre;
- Ardahan İl Başkanlığı’na Temel Avşar
- Çankırı İl Başkanlığı’na Kamil Akdoğan
- Erzincan İl Başkanlığı’na Şevki Akta
- Kahramanmaraş İl Başkanlığı’na Esat Şengül
- Karabük İl Başkanlığı’na Burak Onur Gündüz
- Kırklareli İl Başkanlığı’na Özgür Kaya
- Kilis İl Başkanlığı’na Mustafa Curatoğlu
- Kocaeli İl Başkanlığı’na Selman Yıldırım görevlendirildi.
Sarı ayrıca İstanbul’da 22 ilçe başkanlığına da yeni atamalar yapıldığını açıkladı.
DİSİPLİN İDDİALARINA YANIT
Basın toplantısında Parti Meclisi üyeleri Gül Çiftçi ve Selin Sayek Böke hakkında gündeme gelen disiplin iddiaları da soruldu.
Müslim Sarı, parti yönetiminin bu konuda inceleme yürüttüğünü belirterek, CHP’nin kurumsal kimliğiyle bağdaşmayacak şekilde başka bir siyasi partinin faaliyetlerine destek verildiğine ilişkin iddiaların araştırıldığını söyledi.
Bu kapsamda oluşturulan ekibin sosyal medya paylaşımları, siyasi faaliyetler ve diğer iddiaları incelemeye devam ettiğini ifade eden Sarı, süreç sonunda gerekli değerlendirmelerin parti organlarınca yapılacağını kaydetti.