Belediye Başkanına Yürüyüş CEZASI

Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Babayiğit'e katıldıkları yürüyüş nedeniyle 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Ağrı Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz ile cezaevinde bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Babayiğit'e katıldıkları bir yürüyüş nedeniyle 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Babayiğit'e katıldıkları yürüyüş nedeniyle 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Ağrı'da Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Babayiğit'e yürüyüşe katıldıkları gerekçesi ile ceza verildi. Korkmaz ve Babayiğit'e Doğubayazıt ilçe merkezinde kurulan Demokratik Çözüm ve Barış Çadırı'nın polisler tarafından kaldırılmasını protesto etmek amacıyla 24 Nisan 2011 tarihinde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Doğubayazıt İlçe Binası önünden belediye binasına kadar gerçekleştirilmek istenen yürüyüşe katıldıkları için "Gösteri ve toplantı yürüyüşleri kanununa muhalefet ettikleri" gerekçesiyle 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Doğubayazıt 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nce verilen cezada Korkmaz'ın cezasında altıda bir oranında indirime gidilerek ceza ertelenirken başka bir davadan tutuklu olan Babayiğit'in cezasında ise herhangi bir indirime gidilmedi.

Verilen cezanın hukuki olmadığını söyleyen Korkmaz, "En demokratik hakkımız olan yürüyüşe bile tahammül edemeyen AKP hükümeti bu tür demokratik eylemlerimizi cezalarla sindirmeye çalışıyor. Kürt sorununun barışçıl bir yolla çözülmesi için açılan Demokratik Çözüm çadırının kapatılmasını protesto etmek bile Kürtlere çok görülüyor" dedi.

Doğubayazıt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Babayiğit 6 Aralık 2011'de Doğubayazıt'ta gerçekleştirilen "KCK operasyonu" kapsamında gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Babayiğit, Erzurum H Tipi Cezaevi'nde kalıyor.

Bölgeden Haberleri

Ağrı Belediyesi'nin Hesaplarına Haciz.. 7 Milyon TL Bloke Edildi!
Amedspor, Iğdır'a Mağlup Oldu.. Şampiyonluk Kutlamaları Ertelendi
Ardahan İl Genel Meclisi'nde Seçim.. CHP'li Aday Kazandı
Ağrı'da Kadın Cinayeti.. Eşini Öldürdü, Annesini Ağır Yaraladı
Tuzluca'nın Seçimi.. CHP'li Kazandı, Mazbata AK Partiliye Verildi