Ardahan’da Kar Mesaisi.. Onlarca Kamyon ‘Kar’ Şehir Dışına Taşındı!

Ardahan’da etkili olan yoğun kar yağışının ardından belediye ekipleri 7 gün 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürüyor. 

Ardahan’da etkili olan yoğun kar yağışının ardından belediye ekipleri 7 gün 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürüyor. 

Son iki günde yaklaşık 260 kamyon kar şehir dışına taşınırken, ana arterler ve mahallelerde temizlik çalışmaları vardiyalı şekilde devam ediyor.

ARDAHAN’DA KARLA MÜCADELE 7/24 SÜRÜYOR

Ardahan’da etkisini gösteren yoğun kar yağışının ardından belediye ekipleri kent genelinde kapsamlı bir temizlik çalışması başlattı. Kar yağışının durmasıyla birlikte hız kazanan çalışmalar, 7 gün 24 saat esasına göre sürdürülüyor.

Belediye, kent merkezinde ulaşımın aksamaması ve yurttaşların günlük yaşamının olumsuz etkilenmemesi için tüm imkânlarını sahaya yansıttı. Ekipler, özellikle ana arterler ve yoğun kullanılan ara caddelerde biriken karları kamyonlarla şehir dışına taşıyor.

260 KAMYON KAR ŞEHİR DIŞINA TAŞINDI

Kentte yürütülen çalışmalar kapsamında 80 personel ve 18 iş makinesi görev yapıyor. Son iki gün içerisinde yaklaşık 260 kamyon karın şehir dışına taşındığı bildirildi. Temizlik çalışmaları ana ve ara caddeler başta olmak üzere 7 mahallede vardiyalı sistemle devam ediyor.

Yetkililer, kar birikintilerinin özellikle trafiğin yoğun olduğu bölgelerde kontrollü şekilde kaldırıldığını ve buzlanmaya karşı da önleyici tedbirler alındığını ifade etti.

“EKİPLERİMİZ TEYAKKUZ HALİNDE”

Fen İşleri Müdürlüğü Bakım ve Onarım Şefi Emre Can Bektaş, yaklaşık üç gün boyunca aralıksız süren yoğun kar yağışının ardından karla mücadele çalışmalarının hızla başlatıldığını söyledi. Bektaş, ana arterlerin öncelikli olarak açıldığını, ardından ara arterler ve mahallelerde çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek ekiplerin mesai kavramı gözetmeksizin sahada olduğunu vurguladı.

“TÜM İMKÂNLAR SEFERBER EDİLDİ”

Destek Hizmetler Müdürü Murat Karaçelik de belediyenin karın ilk düşmeye başladığı andan itibaren sahada olduğunu ifade etti. Karaçelik, yurttaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için ekiplerin yoğun bir şekilde çalıştığını ve mevcut imkânların tamamının seferber edildiğini kaydetti.

Ardahan Belediyesi, hava koşullarına bağlı olarak çalışmaların aralıksız süreceğini ve özellikle gece saatlerinde buzlanmaya karşı tedbirlerin artırılacağını bildirdi.

Bölgeden Haberleri

‘Caferi Toplumu’ndan Saldırılara Tepki.. Mazlumlar Mutlaka Zafer Kazanacak!
Amatör Lig Maçı’nda Olay Çıktı.. Musluklar Söküldü, Camlar Kırıldı!
Hamaney İçin Yas ve Dua.. Iğdır'da Şia Toplumu Camilerde Buluştu!
Erzurumspor İkinci Yarıda Açıldı.. Vanspor’a Farklı Yenilgi Yaşattı!