Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde Sebahattin Gündoğdu’nun desteklediği beyaz liste, kura sonucunda seçim yarışını kazandı.
Beş meslek grubunda yapılan oylamada beyaz liste üç grupta, mavi liste iki grupta öne çıktı; bir gruptaki eşitlik kura ile sonuçlandı.
Mevcut başkan Çetin Demirci ile yarışan Gündoğdu’nun ekibi, resmi olmayan sonuçlara göre seçimden galip ayrıldı.
ARDAHAN TSO SEÇİMLERİNDE BEYAZ LİSTE KAZANDI
Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) yeni dönem organ seçimleri tamamlandı. Mevcut başkan Çetin Demirci ile Sebahattin Gündoğdu’nun desteklediği listelerin yarıştığı seçimde, beyaz liste resmi olmayan sonuçlara göre kura çekiminin ardından galip geldi.
PolitiKARS’ın haber kaynaklarından derlediği bilgilere göre; beş meslek grubunda gerçekleştirilen seçimde ilk dört sandığın ardından bir gruptaki oy eşitliği yarışın sonucunu belirleyen gelişme oldu. Üçüncü sandıkta beyaz ve mavi listeler 57’şer oy aldı. Eşitliğin ardından yapılan kura çekimini beyaz liste kazandı.
BEYAZ LİSTE ÜÇ GRUPTA ÖNE ÇIKTI
Seçim sonuçlarına göre birinci grupta beyaz liste 84, mavi liste 43 oy aldı. İkinci grupta ise mavi liste 42 oyla öne geçerken beyaz liste 34 oyda kaldı.
Üçüncü grupta her iki liste de 57’şer oy aldı. Dördüncü grupta beyaz liste 84 oy alırken mavi liste 48 oyda kaldı. Beşinci grupta ise mavi liste 34, beyaz liste 33 oy aldı.
Bu sonuçlarla beyaz liste birinci ve dördüncü gruplarda doğrudan öne çıkarken, üçüncü gruptaki eşitliğin ardından yapılan kura da beyaz liste lehine sonuçlandı. Mavi liste ise ikinci ve beşinci gruplarda daha fazla oy aldı.
ÇETİN DEMİRCİ İLE SEBAHATTİN GÜNDOĞDU YARIŞTI
Seçimde mevcut başkan Çetin Demirci mavi listeyle, Sebahattin Gündoğdu ise beyaz listeyle yarıştı. Beş meslek grubundaki oylama, iki ekibin de farklı gruplarda öne çıkması nedeniyle çekişmeli geçti.
Üçüncü grupta oyların eşit çıkması üzerine yapılan kura, seçim sonucunda belirleyici oldu. Yerel basında yer alan resmi olmayan sonuçlara göre beyaz liste ve Sebahattin Gündoğdu’nun ekibi seçimi kazandı.
Seçimin ardından odanın yeni dönem organlarının oluşumuna ilişkin sürecin resmi sonuçlarla netleşmesi bekleniyor.