1. Madde 347 Oy İle Kabul Edildi

Anayasa değişiklik teklifinin 1. maddesi 347 oyla kabul edildi.

İlk madde için 484 oy kullanılırken, 347 vekil kabul, 132 vekil ret, iki vekil çekimser, iki vekil boş, bir vekil de geçersiz oy kullandı.

Yargıyla ilgili olan ilk maddede yargının ‘bağımsızlık’ ilkesine ‘tarafsız’ ibaresi de eklendi, “Yargı yetkisi, Türk Milleti adına bağımsız ve tarafsız mahkemelerce kullanılır” ifadeleri yer aldı.

Maddelerin görüşülmesine geçildi

‘Başkanlık sistemi’ni de içeren anayasa değişikliği teklifine ilişkin maddeler, Meclis’te kurulan komisyondan AKP ve MHP’lilerin işbirliğinde 29 Aralık 2016’da geçmişti. Komisyona 21 madde olarak gelen teklif, 18 maddeye düşerken, değişiklik teklifi dün Meclis’te görüşülmeye başlanmıştı.

Gün boyu milletvekillerinin hararetli tartışmaları sürerken, gece saatlerinde Anayasa değişikliği teklifinin görüşülmesine geçilmesi oylandı. 480 milletvekilinden 338’i kabul oyu kullanırken teklifin görüşmelerine geçildi.

Teklifin görüşülmesine 134 milletvekili ret oyu verirken iki milletvekili çekimser, beş milletvekili boş, bir milletvekili de geçersiz oy kullandı. HDP’li vekiller oylamaya katılmadı.

Politika Haberleri

İYİ Parti'de Seçimli Kurultay... Meral Akşener Yeniden Aday Olmayacak!
YSK Kararını Verdi… Van'da Mazbata DEM Parti'ye Verilecek!
Van'da Gerginlik... DEM Partili Zeydan'a Mazbata Verilmedi!