1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. 12 Havariler Kilisesi Müze Olsun Çağrısı
SERKAdan Yeni Hibe PROGRAMI

SERKA'dan Yeni Hibe PROGRAMI

SERKA, İktisadi Gelişme Mali Destek Programı-2 ile Örnek Kombine Büyükbaş Hayvancılık İşletmelerinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı olmak üzere iki program çağrısına daha çıktı.

A+A-

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), İktisadi Gelişme Mali Destek Programı-2 ile Örnek Kombine Büyükbaş Hayvancılık İşletmelerinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı olmak üzere iki program çağrısına daha çıktı. Programlar kapsamında girişimcilere 10 milyon 500 bin TL hibe desteği verilecek.
Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars’ta faaliyet gösteren Serhat Kalkınma Ajansı, yeni açtığı iki programla bölge illerinin kalkınmasına destek vereceğini duyurdu. 2010 yılında açtığı iki programla, daha önce KOBİ’ler ile kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik olarak 49 projeye destek veren SERKA, 12 Mayıs 2011 tarihinde gerçekleştirdiği Hayvancılık Çalıştayı’nın ardından hayvancılığı da destekleme kararı aldı. Projelere verdiği destek ve bu kapsamda sağlanan eşfinansmanla birlikte sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın öncüsü olmaya başlayan SERKA, açtığı iki yeni programla bölgedeki girişimcileri desteklemeyi hedefliyor.


KOBİ’LERE DESTEK

SERKA, bu yıl başlattığı İktisadi Gelişme Mali Destek Programı-2 ile kar amacı güden girişimci ve işletmelere destek vereceğini duyurdu. SERKA’nın“Serhat illeri için önemli olan rekabet gücü ve gelişme potansiyeli yüksek, tarıma dayalı sanayi, imalat ve turizm sektörlerinin rekabet edebilirliklerinin arttırılması ve bölgesel değer ve ürünlerin ekonomiye kazandırılması” önceliklerine bağlı olarak desteğe çıktı. İktisadi Gelişme Mali Destek Programı’na yönelik projelere verilecek destekler asgari 40 bin TL, azami 400 bin TL olarak belirlendi. Proje süresi asgari 3 ay ve azami 9 ay olarak açıklanan İktisadi Gelişme Mali Destek Programı-2 için başvuru süresi,3 Şubat 2012 tarihinde sona erecek. Program kapsamında 5 milyon 250 bin TL hibe desteği verilecek.
“HAYVANCILIĞA DA DESTEK VERİLECEK”
SERKA, ilk kez hayvancılığa da destek vereceğini açıkladı. Hayvancılığa yönelik olarak başlatılan Örnek Kombine Büyükbaş Hayvancılık İşletmelerinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı, “Serhat illerinde kombine (etçil ve sütçül) hayvancılık faaliyeti için örnek teşkil edecek, sürdürülebilir ölçek büyüklüğüne sahip büyükbaş hayvancılık işletmelerinin yaygınlaştırılması yoluyla bölgenin büyükbaş hayvancılık sektörünün güçlendirilmesi, üretim kapasitesinin arttırılması ve bölgedeki büyükbaş hayvancılık işletmelerinin rekabet edebilirlik kapasitelerinin geliştirilmesi” amacıyla açıldı. Bu programa yönelik verilecek projelere, asgari 75 bin, azami 250 bin TL destek verilecek. 3 Şubat 2012 tarihinde sona erecek olan ve 5 milyon 250 bin TL bütçeli Örnek Kombine Büyükbaş Hayvancılık İşletmelerinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı’na gerçek kişiler ile KOBİ’ler başvurabilir.
Girişimciler, programlar ve başvurularla ilgili olarak www.serka.org.tr adresinde detaylı bilgi alabilirler.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.