1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Akılcı İlaç Kullanım Toplantıları
SERKAdan Yatırımcılara ÇAĞRI

SERKA'dan Yatırımcılara ÇAĞRI

SERKA Yönetim Kurulu Başkanı Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, serhat illerinde yatırım yapacak iş adamları ve sanayicilere çağrıda bulundu.

A+A-

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Yönetim Kurulu Başkanı Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, serhat illerinde yatırım yapacak iş adamları ve sanayicilere çağrıda bulunarak, "Asya ve Rusya'ya ihracat yapan iş adamları ve sanayicilere bedava arsa verelim.

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Yönetim Kurulu Başkanı Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, serhat illerinde yatırım yapacak iş adamları ve sanayicilere çağrıda bulunarak, "Asya ve Rusya'ya ihracat yapan iş adamları ve sanayicilere bedava arsa verelim. Gelip sınır ticaretinin nimetlerinden faydalansınlar." dedi.

Mustafa Tekmen, bölgenin kalkınması için iki önemli sektör belirlediğini, bunların da hayvancılık ve tarıma dayalı imalat sanayi ile turizm olduğunu ifade etti. Vali Tekmen, Asya ve Rusya'ya ihracat yapan iş adamları ve sanayicilere sınır ticaretinin nimetlerinden faydalanması çağrısında bulunarak, yatırım yapacak iş adamlarına destek olacaklarını vurguladı.

Vali Tekmen, "Asya ve Rusya'ya ihracat yapan iş adamlarımızı ve sanayicilerimizi, illerimizin organize sanayi bölgelerinde üretim yapmaya davet ediyoruz. Kendilerine bedava arsa verelim ve sınıra yakın olmanın nimetlerinden faydalansınlar ve karlarını daha da maksimize etsinler. Bu kervan yürümeye başlıyor, hemen dâhil olsunlar, sonra geç olabilir. Serhat illeri olarak anılan bölgemizde yani Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerimizin gelişmesi için kurulan Serhat Kalkınma Ajansı olarak bölge kalkınmamızın anahtarı olacak iki sektör belirledik. Bunlardan birincisi tarıma dayalı sanayi, imalat sanayi ve turizmdir. İkincisi ise hayvancılıktır. Özellikle de büyükbaş hayvancılık bölgemiz için önem arzetmektedir." diye konuştu.

"BÖLGEMİZ ENERJİ KORİDORU ÜZERİNDEDİR"

Sınır kapılarının önemine de değinen Vali Tekmen, kalkınma ile ilgili olarak çok ayaklı bir çalışma içerisinde olduklarını belirterek, "Bildiğiniz gibi Gürcistan ile önümüzdeki günlerde sınır geçişlerimizi kolaylaştıracağız ve iki ülkenin vatandaşları kimlikleri ile bir diğer ülkeye geçebileceklerdir." diye ifade etti. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı Projesi ile Nabucco Doğalgaz Hattı Projesi'nin, serhat illerinin önemini artırdığına işaret eden Vali Tekmen, şunları söyledi:

"Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattı tamamlandığında sınır kapılarımız daha entegre çalışacaktır. Bildiğiniz gibi Ardahan, Asya'dan Avrupa'ya uzanan enerji koridorunun üzerindedir. Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattı, doğalgaz boru hattı, yapımına önümüzdeki günlerde başlanacak Nabucco doğalgaz hattı önemimizi artırmaktadır."

Vali Tekmen, kalkınmanın önemli bir yanının da eğitim olduğunu vurgulayarak, "Yıllardır üniversiteye giriş sınavlarında son sıralarda yer alıyorduk. Yapılan yatırımlar ve gerçekleştirilen projelerle orta sıralara doğru yükselmeye başladık. Şu anda derslik ve öğretmen başına düşen öğrenci sayısında Türkiye ortalamasından daha iyi durumdayız." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.