SERKAdan Ardahan Yürüyüş PARKURU

SERKA'dan Ardahan Yürüyüş PARKURU

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri Hüseyin Tutar, 'Ardahan Yürüyüş Parkurları' adlı kitabın yayınlandığını bildirdi.

A+A-

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri Hüseyin Tutar, "Ardahan Yürüyüş Parkurları" adlı kitabın yayınlandığını bildirdi.

Tutar, yaptığı açıklamada, kurumları tarafından hazırlanan Ardahan Yürüyüş Parkurları adlı kitabın bölgenin sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerin doğal yaşamı tahrip etmeden insanlığın hizmetine sunulması amacıyla hazırlandığını belirtti. Tutar, şunları kaydetti:

"Ardahan Yürüyüş Parkurları kitabı, Sarıkamış yürüyüş rotalarıyla başlayan ve Kars Turizm Keşif Rehberi ile devam eden projenin üçüncü ayağını oluşturmaktadır. Bunlara Ağrı ve Iğdır illerinde yapılacak çalışmalar da eklenecektir. Bu projeyle, insanların sosyo-kültürel ve ekonomik refahının arttırılmasının yanı sıra bölgemizin sahip olduğu güzelliklerin ülke ve dünya insanlarıyla paylaşılmasını da hedefliyoruz.'

Tutar, ücretsiz dağıtılacak olan rehberin Ardahan başta olmak üzere bölge illerinin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerinin tanıtılmasına önemli katkı sunacağını belirtti.

Yürüyüş rotaları uzmanı Ersin Demirel tarafından hazırlanan kitabın 152 sayfadan oluştuğuna dikkati çeken Tutar, bu kitapta doğaya yolculuk, kültür turları ile bisiklet turlarının yanı sıra Ardahan keşif rotası, cip safari-manzaralı araç yolları, kentin yaban hayatı, florası ve botanik turları, Ardahan-Artvin Kültür ve Macera Rotası ile trekking aktivitelerinin rotalarının bulunduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.