SERKA Projesine 9,5 milyon Euro HİBE

SERKA Projesine 9,5 milyon Euro HİBE

SERKA'nın hazırladığı 'Tarihi Kimliğiyle Kars Kenti Projesi' 9,5 milyon Euro hibe almaya hak kazandı.

A+A-

Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA) hazırladığı "Tarihi Kimliğiyle Kars Kenti Projesi"nin 9,5 milyon Euro hibe almaya hak kazandığı bildirildi.

SERKA'dan yapılan yazılı açıklamada, SERKA'nın Kars kent merkezinin sahip olduğu zengin tarihi ve kültürel dokusunun ortaya çıkarılması ve korunması amacıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yürüttüğü Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı'na bu projeyle başvurduğu belirtildi.

Açıklamada, SERKA Program Yönetimi Birimi Başkanı Başak Önsal başkanlığında uzman bir ekip tarafından 1 yıl süren çalışmanın ardından hazırlanan projeye 9,5 milyon euro destek verileceği, projeyle kentin zengin tarihi ve kültürel dokusunun ortaya çıkarılarak, sokak sağlıklaştırması ve bina cephe giydirmesi yapılacağı bildirildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"Proje kapsamında verilecek eğitimlerle kentteki turizm işletmeleri, sivil toplum kuruluşları ve ilgili paydaşların kurumsal kapasiteleri artırılacak ve yapılacak olan tanıtım ve pazarlama faaliyetleriyle Kars'ın tüm dünyada bilinirliği artırılacak. 9,5 milyon euroluk bu projeyle Kars'ın tarihi ve kültürel dokusunun korunması ve bu zengin mirasın gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor. Serhat Kalkınma Ajansı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında görüşmelerin tamamlanmasının ardından proje hayata geçirilecek. SERKA, bu süreçte Kars'taki çeşitli kurum ve kuruluşlarla ortak çalışma yapacak."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.