1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. SERKA Heyeti Avrupa'dan DÖNDÜ
SERKA Heyeti Avrupadan DÖNDÜ

SERKA Heyeti Avrupa'dan DÖNDÜ

Serhat Kalkınma Ajans'nın (SERKA) beş günlük çalışma ziyareti amacıyla Almanya ve Avusturya'ya giden 20 kişilik heyeti döndü.

A+A-

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Yönetim Kurulu Başkanı Ardahan Valisi Mustafa Tekmen başkanlığında beş günlük bir çalışma ziyareti amacıyla Almanya ve Avusturya’ya giden 20 kişilik SERKA heyeti yurda döndü.

SERKA Yönetim Kurulu Başkanı Ardahan Valisi Mustafa Tekmen başkanlığında, Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, Iğdır Valisi Amir Çiçek ile Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinin Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası başkanları ile SERKA uzmanlarından oluşan 20 kişilik heyet, 25-30 Eylül tarihleri arasında Almanya’nın Münih ile Avusturya’nın Viyana bölgesine beş günlük çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaretin ardından yurda dönen heyet adına açıklama yapan Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, ziyaretin faydalı ve verimli geçtiğini söyledi.

Vali Tekmen, şöyle konuştu: “Kalkınma Ajansımız bölgenin kalkınması için iki ana sektör belirlemiştir: Bunlar hayvancılık ve turizmdir. Bunların en güzel örnekleri, bölgemize benzer özellikler gösteren mera-yayla hayvancılığının ve dağ-kayak turizminin gelişmiş örnekleri olan Alp Dağları’na komşu Almanya’nın Münih şehri ile Avusturya’nın Viyana ve İnsburg şehirlerindeki tesislerdir. Buradaki tesisleri ve yöneticilerini ziyaret ettik. Gerek hayvancılık gerekse turizm tesisleri işletmeleri hakkından incelemelerde bulunduk. Bu işletme ve birliklerle kamunun ilişkilerinin nasıl düzenlendiğini konusunda da Bakanlık yetkililerinden bilgi aldık ve kendileriyle görüş alışverişinde bulunduk.”

SERKA Yönetim Kurulu Başkanı Tekmen, beş günlük ziyaretin yoğun geçtiğini belirterek, “Çok faydalı bir ziyaret oldu. Örnek ve verimli olduğuna inandığımız bu uygulamaları bölgemizde de uygulamak için SERKA uzmanlarınca raporlar hazırlanacak ve bu yönde projeler hazırlatılıp mali yönden desteklenecektir. Böylece geleneksel hayvancılıktan daha fazla gelir getirici, bölge kalkınmasını sağlayacak bir hayvancılık modeli geliştirmeye çalışacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.