1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Senin Gibi Devleti TANIMIYORUZ !
Senin Gibi Devleti TANIMIYORUZ !

Senin Gibi Devleti TANIMIYORUZ !

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Öcalan için Gemlik'e yapılacak yürüyüşün engellenmesini sert bir dille eleştirdi.

A+A-

BDP Lideri Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da partililer ile polis arasında yaşanan gerginliği eleştirdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Öcalan için Gemlik’e yapılacak yürüyüşün engellenmesini sert bir dille eleştirdi.

Demirtaş, Diyarbakır’dan Gemlik’e gitmelerine izin verilmeyen konvoyda bulunan Bingöl Milletvekili İdris Baluken ile bir polis arasındaki tartışmayı da gündeme getirdi: “Ben devletim diyor. Bre cahil, kuyruğun atı salladığı nerede görülmüş! Sen devletsen halka hizmet edeceksin. Kürt halkı senin gibi bir devleti tanımıyor.

Eş başkanımız polis panzeri tarafından ezilerek öldürülmek isteniyor.

Öyle bir İçişleri Bakanı var ki… Allahtan bu İçişleri Bakanından iki tane yok. Yoksa iç savaş çıkardı.”

Gemlik yürüyüşünün “Öcalan’ın Türkiye’ye getirilmesiyle Kürt Sorunu çözülmüştür yalanını” ortaya çıkarmak olduğunu öne süren Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ey Türk halkı size yalan söyleniyor. 12 yıldır sorun çözüldü mü? O zaman bir iç savaş çıkartmak istediler şimdi de Öcalan’ı tecrit ederek daha beterini tezgahlamak istiyorlar. Birileri de Gemlik yürüyüşü engellendi diye seviniyor. Engellenen barış çabasıdır. Gemlik yürüyüşü AKP’nin gerçek yüzünü ortaya çıkarmıştır.

O iki gün boyunca bu ülkede Anayasa rafa kaldırılmıştır. Otobüslerde insanların kimliklerine bakılıp, Kürt ise gözaltına alınmış, Gemlik’e gidilmesi engellenmiştir.

Gidin Çiller’i, Evren’i dinleyin. Bize yaptıklarını onlar anlatsın. Biz size bir şey söylemeyelim.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum