1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Şener İttifaka Sıcak BAKIYOR
Şener İttifaka Sıcak BAKIYOR

Şener İttifaka Sıcak BAKIYOR

Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener, 2011 genel seçimlerinde seçim ittifakı yapabileceklerini, bunun için de farklı siyasi partilerle temas kuracaklarını söyledi.

A+A-
Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener, 2011 genel seçimlerinde seçim ittifakı yapabileceklerini, bunun için de farklı siyasi partilerle temas kuracaklarını söyledi. Şener, türban tartışmalarından dolayı TBMM'de bulunan iktidar ve muhalefet partilerini de sorunu çözmek değil, oy devşirmek amacında olmakla suçladı.
 
TP Genel Başkanı Abdüllatif Şener, temaslarda bulunmak üzere Ankara'nın Polatlı ilçesine geldi. İlçe Başkanı Mithat Atak ve partililer tarafından şehire girişte konvoy eşliğinde karşılanan Şener, parti teşkilatında partililerle sohbet etti. İlçedeki yerel basını ve esnafları ziyaret eden Şener, seçimlerde ittifak kurulmasına ve türban tartışmaları hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.
 
İTTİFAK KURABİLİRİZ
 
TP Genel Başkanı Abdüllatif Şener, partisinin Türkiye'nin tamamında teşkilat kurduğunu hatırlatarak, seçim ittifakı yapabileceklerini söyledi. Şu anda mecliste bulunan siyasi partilerin geçmişte ittifaklar yaptıklarını hatırlatan Şener, ôönümüzdeki seçimlerde bizim de taktiklerimiz, ittifak arayışlarımız olacaktır. Çok yönlü temaslar kurmaya çalışıyoruz. En avantajlı durumu yakalamak için ittifak oluşturabiliriz" dedi. Şener, ittifak kurmayı planladıkları parti ismini açıklamanın erken olduğunu da söyledi.
 
ÇÖZMEMEK POLİTİKA OLDU
 
Gündemdeki türban tartışmalarına ilişkin görüşlerini açıklayan TP lideri Şener, eğitim hakkının kıyafet nedeniyle engellenmemesi gerektiğini söyledi ve öteden beri yasağa karşı olduğunu vurguladı. Şener, TBMM'de bulunan siyasi partilerin türbanı bir çözümsüzlük meselesi haline getirmeyi amaçladıklarını ve bunu başardıklarını da belirttiği konuşmasında, "Meclisteki her parti 'bu yasak kalkmalıdır' diyor. Oysa şu anda yasak kalksın diyen partiler başörtüsü üzerinde kavga etmeyi, sorunu çözmeye tercih ediyorlar. Oy devşirmek başta iktidar olmak üzere partilerin işine geliyor. Bu nedenle de başbakan 'seçim sonrasına kalsın' demiştir. Yani seçimlerde 'bunun üzerinden biraz daha oy devşirmeyi düşünüyorum' demek istiyor. Bu siyasetin nasıl yanlış işlediğinin en açık kanıtıdır. Başbakanın izlediği siyaset biçimi budur, meclisteki muhalefet partileri de başbakanın yolunu izlemektedir" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.