1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta Kaçak Sigara Ele Geçirildi
Selim'de Anadolu Lisesi AÇILDI

Selim'de Anadolu Lisesi AÇILDI

Kars'ın Selim İlçesi'nde Latif Aras Anadolu Lisesi'nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

A+A-
Kars'ın Selim İlçesi'nde Latif Aras Anadolu Lisesi'nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.
Latif Aras tarafından yaptırılan 8 derslikli, 200 öğrenci kapasiteli Anadolu Lisesi’nin açılışı bugün düzenlenen törenle yapıldı. Açılışa eski İçişleri Bakanı İsmet Sezgin, Vali yardımcısı Muhammed Lütfi Kotan, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Selim Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Milli Eğitim Müsteşarı Sadettin Sabaz, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Gül, hayırsever Latif Aras ve eşi İzzet Aras, öğrenci ve veliler katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş bir konuşma yaparak eğitim gönüllülerine teşekkür etti.
Aktaş, “Ülkelerin kalkınmasında olmazsa olmazları başında eğitim gelmektedir. Doğru ve kaliteli yapılan eğitimleri sayesinde ülkelerin de kalkınmışlık dereceleri artmaktadır. Ünlü bir düşünür; Akgüner “çocuklar için en iyi okulları açan ve onlar için en iyi eğitimi veren uluslar olacaktır.” diyerek aile ortamından sonra gelecek kuşakların yetiştirilmesinde okulların önemini gözler önüne sermiştir. Okullarda kaliteli eğitimin başlangıcı fiziki alt yapının oluşmasıyla başlar. Diğer eğitim faktörlerinin devreye girmesiyle zirveye ulaşır. İlimiz her geçen gün doğduğu yer olan Kars’ı unutmayan hayırseverlerin katkılarıyla fiziki alt yapılarının tamamlanmaya doğru gitmektedir. Ortaöğretim ve İlköğretimde Şube başına düşen öğrenci sayılarının Türkiye ortalamasının altında olması bunun en iyi göstergesidir. Bu güne kadar geçici binada eğitim veren Anadolu Lisemiz Sayın Latif Aras’ın bize hediye ettiği bu yeni binada hizmetine devam edecektir. Açılışını biraz sonra yapacağımız Latif Aras Anadolu Lisemiz yedi ay gibi kısa bir sürede tamamlanmıştır. Çok amaçlı salon, laboratuar ile idari birimler olmak üzere toplam bin 35 metrekare kapalı alanda oluşmakta olup 240 öğrencimiz eğitim görecektir.” dedi.
 
Hayırsever Latif Aras da, “Bugün burada hepinizin bildiği gibi Latif Aras Anadolu Lisesinin açılışı için bulunmaktasınız. Fakat bugün burada yapılan bu açılışın tek amacı sadece okulumuzu açıp gitmek değildir. Gençlerimize en kıymetli dönemlerinde hayırlı olmasını ve onların yanlarında odlumuzu hissettirmektir. Gençlerimiz için daha başka ne yapabiliriz onu düşünüyoruz. Hepinizin öğretmenler gününü kutluyorum. Sevgili gençler bu dönemde yapacağınız en önemli yatırım eğitiminizdir ve onu başarılı bir şekilde sürdürmektir. Biz Aras ailesi olarak Selim gençlerine başarının kapılarını açıyoruz. Bu kapıdan içeri girdikten sonra sıra sizdedir. Sizlerden yüreklerimizi onure edecek başarılar beklemekteyiz. Sizlere sonsuz güvenmekteyiz.”
Selim Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya ise şunları söyledi: “Değerli meslektaşlarım İlimizin ve İlçemizin kıymetli mensupları Aras ailesinin kadir şinas eğitim gönüllüleri, sevgili öğrenciler değerli misafirler; İlçemizin Milli Eğitim alanındaki en önemli kazanımlarından olan Latif Aras Anadolu Lisesinin açılışını yapmak üzere bir araya geldiğimiz bu mutlu günde bizleri yalınız bırakmayan cemiyetimizi daha da anlamlı kıldığınız için siz değerli konuklarımıza canı gönülden teşekkür ediyor saygılar sunuyorum. Yeni ve modern yapısıyla karşımızda duran Latif Aras Anadolu Lisesi İlçemize, Milli Eğitim camiamıza, vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun. değerli misafirler eğitim hizmeti kamu hizmetleri içerisinde en değerli ve önemli hizmet alanıdır. Çünkü geleceğimizi emanet edeceğimiz yarının gençleri bu okul sıralarından geçerek hayata hazırlanmaktadırlar. Geleceğimiz olan çocuklarımızın ve gençlerimizin alacakları eğitim ne denli çağcıl ve nitelikte olursa milletimiz ve ülkemizin geleceği o ölçüde teminat altında olacaktır. Bu sebeple okullarımızın fiziki mekanlarını iyileştirerek onları teknolojik yenliklerle donatmak hepimiz için kaçınılmaz bir vazifedir.”
 
Hayırsever Latif Aras ve Selim Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya’nın konuşmalarından sonra halk oyunları gösterisi sunuldu ve ardından da okul açılışı yapıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.