1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Selim Sadak ve 27 kişi Serbest BIRAKILDI
Selim Sadak ve 27 kişi Serbest BIRAKILDI

Selim Sadak ve 27 kişi Serbest BIRAKILDI

Batman, Siirt ve Mardin ile ilçelerinde yürütülen operasyon çerçevesinde gözaltına alınan BDP'lillerin ifade işlemleri başladı

A+A-

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı'nın talimatıyla Batman, Siirt ve Mardin ile ilçelerinde yürütülen operasyon çerçevesinde gözaltına alınan BDP'lillerin ifade işlemleri başladı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı'nın talimatıyla Batman, Siirt ve Mardin ile ilçelerinde yürütülen operasyon çerçevesinde gözaltına alınan BDP il ve ilçe başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, muhtar, imam, Barış Anneleri aktivistleri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 87 kişinin bulundukları illerdeki emniyet müdürlüklerinde ifade işlemleri başladı. Gözaltına alınanların ifadelerinin ardından Diyarbakır'a getirileceği belirtildi.

Batman, Siirt, Mardin merkez ve ilçeleri Kızıltepe, Nusaybin, Mazıdağı, Savur ile belde ve köylerde polis, özel harekat timleri ve asker tarafından dün sabahın erken saatlerinde; BDP binaları, belediye, İHD, KURDÎ-DER, MEYA-DER, kadın kurumları gibi sivil toplum örgütlerinin de aralarında bulunduğu onlarca adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Baskınlarda çok sayıda evin kapıları kırılırken, evler didik didik arandıktan sonra gözaltılar gerçekleştirildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gerçekleşen baskınlarda aralarında BDP il ve ilçe başkanları, MEYA-DER ve KURDÎ-DER yöneticileri, belediye çalışanları, il genel ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu en az 87 kişi gözaltına alındı. Batman'da 31, Mardin ve ilçelerinde 40 ve Siirt'te 16 kişi olmak üzere toplamda gözaltına alınanların sayısının 87 olduğu belirtildi. Gözaltına alınan 87 kişinin bulundukları illerde emniyet müdürlüklerinde ifadelerinin bu sabah alınmaya başlandığı kaydedildi. İfadeleri alındıktan sonra gözaltındakilerin Diyarbakır'a getirileceği belirtildi.

İl ve ilçelere göre gözaltına alınanların isimleri şöyle:

BATMAN,BDP PM üyesi Osman Ergin, BDP Batman İl Eşbaşkanları Şehmus Azboy ve Ayşe Ağılgat, il yöneticileri Eşref Ekinci, Zeynep Tiluktimur, Süleyman Aslan, Mahmut Abi, Mahmut Kaygusuz, Abuzet Alay, Menap Eripek, Zeki Tangüler, Ramazan Ekinci, Merkez İlçe Başkanı Şükrü Topkan, yöneticiler Abdulrezzak Katmaz, Mahfuz Altınışık, Hasan Aydın, Murat Okay, Batman Belediye Başkan Yardımcısı Hamza Ayiş, Belediye Meclis Üyesi Şehit İnan, İl Genel Meclis Başkanı Salih Aktan ve İl Genel Meclis Üyesi Dicle Manap, KURDÎ-DER Şube Başkanı Şehmus Aslan, MEYA-DER Batman Şube Başkanı Ekrem Değirmenci ve eski yöneticisi Mahmut Söner, Batman Barış Anneleri Aktivisti Meyaser Akdağ, BDP Batman üyeleri Bedri Can, Hamdin Oğuz, İsa Nergiz, M. Ali Doğan, Şemsettin Aydın ve BDP Kadın Akademisi Eğitmeni Mekiye Ormancı.

MARDİN, BDP Mardin İl yöneticileri Newroz Türk, Fuat Olgaç ve Mehmet Yılmaz ile BDP Mardin Merkez İlçe Başkanı Abdülcelil Şimdi.

NUSAYBİN, BDP Nusaybin İlçe Eş Başkanı Ayten Kahraman, ilçe yöneticileri Ramazan Keskin, Celal Ata, Nusaybin Belediye Meclis üyeleri Feryat Tepe, Süleyman Doğan, Abdullah Yılmaz ve Şemsettin Dağhan, Nusaybin Belediyesi çalışanları Birsen Tokay ve Sosyolog Sadiye Aksoy, Yenişehir Mahalle Muhtarı Şakir Acar, sivil Cuma namazı kıldıran Melle Mehmet Yıldız, BDP ilçe eski yöneticileri Halil Doğan, Mehmet Nuri Işık, Aslan Çelik, Abdurrahman Bayhan, Gülseren Kaya ve Şemsettin Dinç, BDP Akarsu Belde Başkanı Kemal Aytekin, BDP Duruca Belde Başkanı Seyfettin Aydın,
BDP Girmeli Belde Başkanı Siraç Dinç, Girmeli Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Tekin, KURDÎ-DER Nusaybin Şube Yöneticisi İbrahim Dilmeç.

KIZILTEPE, BDP Kızıltepe İlçe Başkanı Zeyat Ağaoğlu, BDP Kızıltepe İlçe eski başkanları Seyfettin Ateş ve Ömer Turgay, BDP Kızıltepe Yöneticisi İsmail Bal, BDP Kızıltepe eski İlçe Yöneticisi Şükran Yılmaz, BDP üyeleri Alavettin Ablay, Veysi Erdem, Halil Tuğuç, Arafat Sırdaş, DTK üyesi Alaattin Bulut ile isimleri öğrenilemeyen 2 kişi.

SAVUR, BDP Savur İlçe Başkanı Faraç Turay.

MAZIDAĞI, BDP Mazıdağı İlçe Başkanı İbrahim Çoko.

SİİRT, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, BDP PM üyeleri Rubar Kandemir ve Tayyar Ertürk, BDP Siirt İl Eş Başkanı Dilber Sevim, BDP Siirt Merkez İlçe Başkanı Halit Kaçar, BDP Siirt eski İl Eş Başkanı Siracettin Kayran, BDP İl Yöneticisi Emin Çam, İHD Siirt Şube Yöneticisi Hasan Ceyhan, Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Musa Korhan, Siirt Belediye Meclis üyeleri Seyfettin Aydın, Yüksel Yılmaz, Gülbahar Karataş, Abdullah Aşkara, Siirt Belediye Basın çalışanı Ekrem Tatlı, belediye çalışanı Eşref Tekin ve Siirt MKM çalışanı Dilber Özbey.

Haberin Devamı

Sadak ile 27 kişi serbest bırakıldı

Gözaltına alınan 54 kişinin savcılık işlemleri tamamlandı. Aralarında Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın da bulunduğu 6 kişi, Mardin ve ilçelerinde gözaltına alınanlardan da 22 kişi serbest bırakıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile Siirt ve Mardin merkez ile ilçeleri Kızıltepe, Nusaybin, Mazıdağı, Savur, belde ve köylerinde düzenlenen eş zamanlı baskınlarda ''KCK Kent Meclisi'ne üye olmak" gerekçesi ile gözaltına alınanlar bu sabah Diyarbakır Adliyesi'ne getirilmişti. 54 kişinin sabah erken saatlerden itibaren 6 savcı tarafından başlatılan ifade işlemleri akşam saatlerine kadar devam etti.

Savcılık Siirt'te gözaltına alınanlardan Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi ile Mardin ve ilçelerinde gözaltına alınanlardan 22 kişiyi adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Savcılık 26 kişiyi ise "KCK Kent Meclisi üyesi oldukları" iddiasıyla nöbetçi hakimliğe sevk etti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.