1. HABERLER

  2. EĞİTİM | BİLİŞİM | TEKNOLOJİ

  3. Sektör Merdiven Altına İNECEK
Sektör Merdiven Altına İNECEK

Sektör Merdiven Altına İNECEK

Dershaneler kapatılırsa, kötü sonuçlarla bu sektörün merdiven altına ineceği vurgulandı.

A+A-

Kars Dershaneler Birliği Başkanı Aziz Yıldırım, dershanelerin kapatılmasının doğuracağı kötü sonuçlarla bu sektörün merdiven altına ineceğini vurguladı.

Devletin zararının da çok büyük olacağını ifade eden Yıldırım, dershanelerin Türkiye genelinde ekonomiye yılda ortalama 1 milyar TL katkısı olduğunu söyledi. İşsizler ordusuna 100 binlerin ekleneceğine kaydeden Yıldırım, Türkiye'de yaklaşık 7 aydır süregelen dershaneler ile ilgili süreçten rahatsız olduklarını belirtti.

Yıldırım, Türkiye çapında 4 bin dershanenin eğitimin kalitesinin artırılması için birbirleri ile rekabet içinde olduğunu, sadece 50 binin üzerinde öğretmeni istihdam ettiklerinin altını çizdi. Yıldırım, bununla da kalınmadığını kayıtçısından, temizlikçisine, çaycısından kantincisine, servisçisinden kırtasiyecisine ve reklamcısına kadar 100 binlerin dershanelerden ekmek yediğini kaydetti.

Kars'ta faaliyet yürüten 10 dershanenin çalışanları, öğrencileri, velilerinin bu süreçten rahatsız olduğunu aktaran Yıldırım, "Biz burada kutsal bir iş yapıyoruz. Bir eğitim işi yapıyoruz. Hani her şeyin başı eğitim derler. Hz. Ali'nin bir sözü var 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum', şimdi biz de bunu yapıyoruz. Gayet de temiz bir iş yapıyoruz. Ama böyle açıklamalar bizleri üzüyor." dedi.

Yıldırım, dershanelerin okulların birtakım eksikliklerin telafisini yaptığını dile getirerek, şöyle devam etti: "Milli eğitimde sistem gereği birtakım aksaklıklar var. Belki de bu mevcut koşullardan kaynaklanıyor. Oralarda eksik kalan eğitimi dershaneler olarak çok daha iyi bir şekilde veriyoruz. Rekabet içerisinde veriyoruz. O bakımdan sınavlara çok daha donanımlı bir şekilde öğrencilerimiz gidiyor. Dolayısı ile şunun bilinmesi gerekiyor; dershaneler okulların alternatifi değil tamamlayıcısıdır. Daha önceleri tek sınav sistemi varken can alıcı önemli konular işlenmiyordu örneğin matematikten örnek verecek olursak limit, türev ve diğer konulardan üniversiteye öğrenci gittiği zaman oradaki hocalar çok şikayetçi oluyorlardı. Biz buradaki eksikliği gideriyoruz."

"DEVLET DERSHANELERE DESTEK VERMELİ"

Aziz Yıldırım, bir öğrencinin devlet okullarında devlete maliyetinin resmi rakamlara göre ortalama maliyetinin 2 bin 500 TL olduğunu hatırlatarak, "Bizlerin kayıt ücretleri bu rakamın altındadır. Tabi şuna da açığız kurumsal yapılar güçlendirilebilir. Birtakım kıstaslar getirilebilir. Dershaneler olarak bizler daha kaliteli eğitim için birbirimizle yarış halindeyiz.Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin, 'Dershanelerimize dokunulmasın' isteklerini aktarmak isterim." dedi.

Dershane temizlik işçisi Cevdet Barış ise 10 yıldır çalıştığı dershanenin kapanması ile işsiz kalacağını dile getirerek, bu konudaki sürecin doğru olmadığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.