1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'a Yeni Park Alanları YAPILACAK
Şehit ve Gazi Ailelerine İftar YEMEĞİ

'Şehit ve Gazi Aileleri'ne İftar YEMEĞİ

Kars'ta şehit ve gazi aileleri iftarda il protokolüyle bir araya geldi.

A+A-

Kars İl Emniyet Müdürlüğü, ilde bulunan şehit ve gazi yakınlarını iftar yemeğinde il protokolü ile bir araya getirdi.

Devlet Su İşleri Misafirhanesinde düzenlenen iftar programına Kars Valisi Ahmet Kara ve İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ile birlikte protokol üyeleri, şehit ve gazi yakınları katıldı.

Kars Valisi Ahmet Kara, emniyet teşkilatının şehitlerinin yakınları ile emeklileri onuruna verilen yemekte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, “Şehitlerimiz Hz. Bilali Habeşi’nin Hz. Hamza’nın ve Hz. Hüseyin’in arkadaşları ve komşuları olmuşlardır. Onun için şehit ailelerinin bugün hüzünlenme günleri değil, onların buruk günleri değil aslında bugün onarlın onur ve gurur günleridir. İslam tarihinden Halit Bin Velit örneğini vermek istiyorum bu sahabenin katıldığı savaşlarda adeta yara almadığı yeri kalmamıştır. Ama yatağında vefat etmiştir. Yatağında vefat ederken ağlamış ve niye ben şehit olmadım demiştir. Dolayısı ile şehitlik çok ulvi bir müessese tabi bu ahiret inancı olan insanlar içindir. Bugün burada olmaktan onur duyduk sevinç duyduk şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken müdür beyin dediği gibi bizler içinde şehitlerin şefaatlerini diliyorum.” dedi.

Her masada duygulu anların yaşandığı programda konuşan İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ise şehitliğin Mevlana’nın dediği gibi bir Şeb’i Arus düğün olduğunu hatırlatarak, “167 yıldır emniyet teşkilatı halkın huzurunu güvenliğini sağlamak için gece gündüz çalışıyor. Şehit ve gazilerimiz ile emeklilerimiz olmasaydı emniyet teşkilatı bugün bu durumda olmazdı. Burada ben aziz şehitlerimize emeklilerimize ve gazilerimize teşkilatım adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Bu arada şehit aileleri de düzenlenen programdan duydukları memnuniyeti ifade ederken protokol üyelerinin masalarında kendileriyle hem hal olmaları ve Emniyet Müdürü Çakmak’ın birebir kendileriyle ilgilenmesini heyecanla ve mutlulukla karşıladılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.