1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Van'da Yamaç Paraşütü Düştü: 1 Ölü
Şehit Cenazesinde İnanılmaz OLAY

Şehit Cenazesinde İnanılmaz OLAY

Yozgat Valisi Necati Şentürk, Ankara Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemelerde şehit olduğu açıklanan Uzman Çavuş Erhan Ar'a ait herhangi bir bulguya rastlanılmadığını belirterek, bugünkü cenaze tören

A+A-

Yozgat Valisi Necati Şentürk, Ankara Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemelerde şehit olduğu açıklanan Uzman Çavuş Erhan Ar'a ait herhangi bir bulguya rastlanılmadığını belirterek, bugünkü cenaze töreninin iptal edildiğini duyurdu.

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında ilk etapta kayıp olduğu belirtilen daha sonra şehit olduğu açıklanan uzman çavuş Erhan Ar'a ait Ankara Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemede herhangi bir bulguya rastlanılamadığı bildirildi. Ar ailesinin yaşadığı Yerköy ilçesine gelen Yozgat Valisi Necati Şentürk, Cuma namazını kılmak ve şehitler için okutulan mevlite katılmak için Yerköy Merkez Çarşı Camisi'ne geçti.

Burada cemaate vaaz veren Yerköy Müftüsü Ahmet İkbal Aydın'ın şehidin cenazesinin ilçeye öğleden sonra getirileceğini belirtmesi üzerine mikrofonu eline alan Vali Şentürk, cemaate seslendi. Vali Şentürk, Ankara Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemelerde uzman çavuş Erhan Ar'a ait herhangi bir bulguya rastlanılmadığını belirterek, bugünkü cenaze töreninin iptal edildiğini duyurdu. Bu arada törenin düzenlenmesinin planlandığı İstasyon Meydanı'ndaki Türk bayraklarının da itfaiye ekiplerince kaldırıldığı görülürken, durumun aileye bildirildiği kaydedildi.

'ANNE BEN ŞEHİT OLMADIM'
Dün benzer bir olay Kayseri'de de yaşanmıştı. Çukurca'daki hain saldırıda Uzman Çavuş Sadettin Arslan'ın adı da şehitler arasında geçti. Ancak, saldırıya uğrayan birlikte görev alan ve 15 saniye farkla ölümden döndüğünü söyleyen Sadettin Arslan, dün fırsat bulup annesi Cennet Arslan’ı telefonla aradı ve “Anne ben şehit olmadım, yaşıyorum. Saldırıda oradaydım ama benim burnum bile kanamadı, merak etme” dedi.

Kayseri’nin Yıldızevler Mahallesi’nde oturan ailesi, nişanlı olan oğullarının adı da şehitler arasında geçince büyük üzüntü yaşadı. Ancak askeri yetkililer tüm şehit ailelerine acı haberi iletip Arslan Ailesi’nin evine gitmeyince Uzman Çavuş Sadettin Arslan’ın yaşadığı ortaya çıktı. Saldırıya uğrayan birlikte görev alan ve 15 saniye farkla ölümden döndüğünü söyleyen Uzman Çavuş Sadettin Arslan, dün fırsat bulup annesi Cennet Arslan’ı telefonla aradı ve "Anne ben şehit olmadım, yaşıyorum. Saldırıda oradaydım ama benim burnum bile kanamadı, merak etme" dedi.

Anne Cennet Arslan, oğlu Uzman Çavuş Sadettin Arslan’ın sesini duyunca yaşadığına inandığını söyledi. Oğlunun hayatta olduğuna sevindiğini belirten Cennet Arslan, ancak onun silah arkadaşlarının şehit olmasına çok üzüldüğünü, anaların yüreğini yanmaması için artık terörün bitirilmesi için ne gerekiyorsa yapılmasını istedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.