1. HABERLER

  2. KIRAÇ EVLENDİ
SBS'de 6. Sınıf Heyecanı ve CEVAPLAR

SBS'de 6. Sınıf Heyecanı ve CEVAPLAR

Kars'ta, Seviye Belirleme Sınavına giren 6. sınıf öğrencileri sınıflarda, veliler ise dışarıda ter döktü.

A+A-
Kars'ta, Seviye Belirleme Sınavına giren 6. sınıf öğrencileri sınıflarda, veliler ise dışarıda ter döktü.
Türkiye’de 1 milyondan fazla ilköğretim öğrencisinin girdiği SBS sınavı öğrenciler kadar velileri de heyecanlandırdı.


Öğrenciler sınav için sınıflara girerken, veliler de okul önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Sınava girişte velilerin çocuklarını okulların içine kadar götürmek istemeleri izdihama yol açtı. Öğretmenler salonlarda sınava girecek öğrencilerin isimlerini tek tek okuyarak içeri aldılar. Kalabalıkta sıkışan öğrenciler velilerin arasından güçlükle çıkıp okula girebildiler. Okul yetkilileri ve öğretmenler bazı velileri ikna etmekte oldukça zorlandı. Çocuklarını sınıfa kadar sokmak isteyen veliler ikna edilerek dışarı alındı.
Öğrencilerin sınavı başladığında veliler ise okul önlerinde dua ederek çocuklarının sınavdan çıkmasını beklediler.
İmam Hatip Lisesi’nde sınava giren çocuklarını bekleyen veliler, “Biz de onlar kadar heyecanlıyız. Çocuklar gece boyunca hiç uyumadı. Heyecanla sınavı beklediler. SBS’nin bu sene son olması bizi çok sevindirdi. Onlar ellerinden geleni yaptılar. Bizim de elimizden onlar için şu an dua etmekten başka bir şey gelmiyor. Umarım tüm öğrencilerimizin sınavı iyi geçer.” diye konuştu.
Öğrenciler de heyecanlı olduklarını yine de ailelerinin ve öğretmenlerinin verdiği tavsiyelere göre sınavı geçireceklerini söylediler.
Bu arada polisler, öğrencilerin sınav boyunca konsantrasyonlarının bozulmaması için okul çevrelerinde yüksek sesle müzik dinleyen ve gürültü yapan kişiler ile korna çalan araç sürücülerine müdahale etti.

Kars’ta 10 okulda toplam 4 bin 260 öğrenci yaklaşık 300 görevlinin gözetiminde sınava girdi.

6. SINIF SBS SINAV VE SONUÇLARI
A KİTAPÇIĞI
B KİTAPÇIĞI

İlköğretim 6 ve 7. sınıfların sınav sonuçları ise 6 Ağustos 2010’da açıklanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.