1. HABERLER

  2. Şavşat'ta HES'lere Tepki MİTİNGİ
Şavşat'ta HES'lere Tepki MİTİNGİ

Şavşat'ta HES'lere Tepki MİTİNGİ

Artvin'in Şavşat ilçesinde bölgede yapılmakta olan HES'ler için tepki mitingi düzenlendi.

A+A-
Artvin'in Şavşat ilçesinde bölgede yapılmakta olan HES'ler için tepki mitingi düzenlendi.
HES’lere tepki için Ardahan yolu üzerinde öğle saatlerinde başlayan yürüyüş belediye düğün salonu önünde son buldu. Burada toplanan vatandaşlar çeşitli sloganlar atarak HES’ leri ve hükümeti protesto ettiler. Mitingte ilk olarak Şavşat Dereleri Platformu adına Erkan Evbaşı bir konuşma yaparken, konuşmasında HES’leri ve bunları yaptırmak isteyenleri eleştirdi. Erkan Evbaşı “Suyun ticari meta haline getirilmesi cinayettir. HES’ler cinayettir, buna asla izin vermeyeceğiz. Derelerden başka satılacak şey kalmadığı için şimdide derelerimizi satıyorlar” dedi.
Şavşat’ın Arpalı köyünden ev hanımı Sacide Koşar ise konuşmasında “Burada yaşama hakkımızı savunmaya geldik. Türkler Orta Asya’dan neden göç etti. Susuzluktan dolayı göç ettiler. Su kullanım hakkımızı kimseye vermeyeceğiz. Canlıları susuz bırakacak hukuk yoktur. Başbakan Rize’de yeğenlerini, halalarını, teyzelerini ikna edememiş. Şavşat halkını nasıl ikna edecektir. Gelin birlikte mücadele edelim. Siyasi sonuçları sizin, su hepimizin olsun. Suyun satılmasına ‘evet’ diyen muhtarları köylüleri affetmeyecektir” diye konuştu.
Avukat Bedrettin Kalın ise “Yaşam alanımız olan sularımıza el koyuyorlar. HES’ler yaşamı katlediyor. Bizler buna karşıyız. Bu santrallerin bir enerji kaynağı olduğunu asla düşünmüyoruz. Bunu her yerde anlatıyoruz. Yapılanların enerji ile uzaktan yakından ilgisi yoktur. Şöyle ki, sadece enerji nakil hatlarındaki kaçağın önlenmesi bile bundan daha fazladır” ifadelerini kullandı.
Şavşat’ta yapılan HES’lere karşı miting olaysız bir şekilde yöresel sanatçıların okumuş olduğu türkülerle halaylar çekilerek sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.