1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Beluk: “Aosb Adana’nın Gururu"
Savcı Sarıkaya Görevden ALINDI

Savcı Sarıkaya Görevden ALINDI

MİT Müsteşarı Fidan ve 4 MİT'çiyi ifadeye çağıran Savcı Sadrettin Sarıkaya soruşturmadan alındı.

A+A-

MİT görevlilerini ifadeye çağıran İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya soruşturmadan alındı. Emniyet'te KCK soruşturmasını yürüten üç kişi de Ankara'ya atandı.

Milli İstihabarat Teşkilatı (MİT) görevlilerini ifadeye çağıran İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya soruşturmadan alındı.

Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) soruşturması yürüten savcı Sarıkaya, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski Müsteşar Emre Taner, eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş ve iki MİT görevlisini ifadeye çağırmıştı.

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen, KCK soruşturmasında Savcı Sarıkaya'nın yerine özel yetkili savcılar İbrahim Işık ve Adem Özcan görevlendirildi. Soruşturmayı Özel yetkili savcı Bilal Bayraktar ile birlikte yürütecekler.

Emniyette atamalar

Ayrıca İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer ile İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün ve İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan Ankara'ya tayin edildi. 2009'da göreve gelen bu isimler KCK operasyonlarını yürütüyordu.

Demirhan Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne, Atayün Emniyet Genel Müdürlüğü Emniyet Kontrol Komuta Merkezi Şube Müdürlüğü'ne, Yılmazer ise Ankara Polis Akademisi'ne atandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.