1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 12 yıl Sonra İlk... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır'da
Sarıkamışta Kayak Sezonu AÇILDI

Sarıkamış'ta Kayak Sezonu AÇILDI

Sarıkamış ilçesinde bulunan Bayraktepe Kayak Merkezi'nde kayak sezonu açıldı.

A+A-

Sarıkamış ilçesinde bulunan Bayraktepe Kayak Merkezi'nde kayak sezonu açıldı.

Kars Valisi Eyüp Tepe, kayak merkezinde düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, yeni sezonun Kars'a ve Sarıkamış'a hayırlı olmasını diledi.

Sarıkamış'ı tüm Türkiye'ye anlatmak zorunda olduklarını belirten Tepe, en önemli ihtiyaçlarının ilçeyi tanıtmak olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Sarıkamış'ın soğuğunu değil imkanlarını, kayak potansiyelini ve karını anlatabilmemiz lazım. Bunun için bizlere büyük işler düşüyor. Bu konuda sağımıza solumuza bakmıyoruz. Bunu bir görev olarak biliyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte bütün arkadaşlarla el ele vererek Kars'ımızı ve Sarıkamış'ımızı tüm Türkiye'ye tanıtmayı hedefliyoruz. Ümit ediyorum ki başarılı oluruz" dedi.

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ise Türkiye'de 25 kayak merkezi bulunduğunu, Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi'nde yeni sezonun başladığını söyledi. Daha önce Doğu'da kış algısının 'kızıl kıyamet' olarak nitelendirildiğini anımsatan Ermiş, şunları kaydetti:

"Kar yağışı dolayısıyla köy yolları kapanırdı. Köylerle şehirler arasındaki iletişim kesilirdi. Ama günümüzde kar artık bir felaket değil turizm ve para demek. Çok şükür bu noktaya gelindi. Sarıkamış çok nadide özelliklere sahip bir ilçemiz. Sarıçam ağaçları normal şartlarda 2 bin metrenin üzerinde yetişmiyor. Buraya Yağan kar kristal özellikli. Tazeliği aylarca koruyabiliyor. Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi şehirle bütünleşmiş durumda. Ulaşımı çok kolay."

Konuşmaların ardından Kafkas Halk Oyunları Grubu ile atlı kızak ekibi ve kızakçılar gösteri yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.