1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Galatasaray, Deplasmandan Puanla Döndü
Sarıkamışta Karaurgan GÜREŞLERİ

Sarıkamış'ta Karaurgan GÜREŞLERİ

Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde 93'üncüsü düzenlenen geleneksel Karaurgan Karakucak Güreşleri renkli görüntülere sahne oldu.

A+A-

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde 93’üncüsü düzenlenen geleneksel Karaurgan Karakucak Güreşleri renkli görüntülere sahne oldu.
Karaurgan köyünde çayırlık alanda yapılan güreş müsabakalarına Kars, Erzurum ve bağlı ilçelerden yaklaşık 125 sporcu katıldı.

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, güreş müsabakalarının açılışında
yaptığı konuşmada, Karaurgan köyünde Ata Sporu Güreş müsabakalarının 93 yıldır
devam ettirildiğine dikkati çekti.
Ata sporu güreş’e ve burada güreş yapan sporculara sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Ermiş, “Hani Türk’ün bileğini kimse bükemez sözü vardır ya, onun için bu güreşleri sürekli yapmamız lazım. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha güzel organizasyonlarla güreşlerimizi sürdüreceğiz” dedi.
Daha sonra yapılan müsabakalar sonucu başpehlivanlığı Ferhat Binici kazanırken ikinciliği Harun Çiftçi elde etti.
Müsabakalarda, kilolarında birincilik kazanan diğer sporcular ise şöyle:
Emirhan Sağlam(30-35), Yavuz Usta (36-40), Muhammed Yılmaz (41-45), Alparslan Çetinkaya (46-50), Ahmet Türk (51-55), Adem Yüzüak (56-60), Yücel Aksakal (61-65), Halim Korel (66-70), Caner Yavuz (71-75), Mükremin Bingöl (76-80) ve Adem Akbulut (81-85),
Güreş müsabakalarında kilolarında birinci olan sporculara Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, tarafından para ödülü verildi. Ayrıca başpehlivan Ferhat Binici ve ikinci olan Harun Çiftçi, Cumhuriyet altını ve 400 lira para ile ödüllendirildi.
Meydan ağalığına Suat Ögel’in seçildiği müsabakalarda, 75 yaşındaki Talip Altuntaş ile 74 yaşındaki Muhlis Parim’in gösteri maçı ise büyük ilgi gördü.
Müsabakaları, Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Selim Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Selim Belediye Başkanı Muhittin Yücel, Sarıkamış Cumhuriyet Baş Savcısı Nazim Bal, Sarıkamış İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Algın, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş izledi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.