1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Kılıçdaroğlu’ndan, Bakan Arslan’a Taziye Telefonu
Sarıkamışlı Zabıta Fena DOLANDIRILDI

Sarıkamışlı Zabıta Fena DOLANDIRILDI

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir zabıta memuru, telefonla arayıp, kendisini polis ve savcı olarak tanıtan kişilerin hesabına 16 bin lira yatırdıktan sonra, dolandırıldığını farketti.

A+A-

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir zabıta memuru, telefonla arayıp, kendisini polis ve savcı olarak tanıtan kişilerin hesabına 16 bin lira yatırdıktan sonra, dolandırıldığını farketti.

Edinilen bilgiye göre, Sarıkamış Belediyesinde zabıta memuru olarak çalışan E.Y'i (49) telefonla arayan bir kişi, kendisini polis olarak tanıtıp, "Sizin banka hesaplarını takibe aldık. Bu hesapları terör örgütü kullanıyor. Terör örgütüne hesap hareketi tespit ettik. Sizi ve hesabınızı koruma altına almamız gerekiyor" diyerek, savcı ile görüştüreceğini ifade etti.

Daha sonra, kendini savcı olarak tanıtan kişi de iki ayrı hesap numarası vererek, E.Y'den para yatırmasını istedi.

Telefonla görüştüğü kişilerin yanlarında polis telsizi anonsu ve siren sesi geldiğini duyan E.Y., kendisini arayan kişilerin polis ve savcı olduğunu düşünerek, verdikleri iki ayrı hesap numarasına toplam 16 bin lira yatırdı.

Telefonla görüştüğü şahsın akşam saatlerinde telefonunu kapatması üzerine şüphelenen zabıta memuru, Sarıkamış İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek, şikayetçi oldu.

Polis ekipleri, banka yetkilileriyle irtibata geçerek, Sarıkamış'tan Sivas şubesine havale edilen hesaplara el koydurdu.

Yapılan çalışmada daha sonra, bankanın Sivas şubesinden para çekmeye gelen Ö.B ile N.E., Sivas Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Sarıkamış Cumhuriyet Savcılığının talimatı doğrultusunda, Sarıkamış'a getirilen Ö.B ile N.E. emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Savcı tarafından sorgulanan zanlılardan Ö.B. olayla alakasının olmadığını, arkadaşının kendisinden hesap numarasını istemesi üzerine verdiğini belirtmesi üzerine, serbest bırakıldı.

Şüpheli N.E. ise çıkarıldığı mahkemece, "dolandırıcılık" yaptığı iddiasıyla tutuklandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.