1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KAĞIZMAN

  4. Çemçe'de Barış Çadırları Kuruldu
Sarıkamışa Temsili Mezarlık ve ANIT

Sarıkamış'a Temsili Mezarlık ve ANIT

Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde 1915 Sarıkamış Harekatı sırasında Allahuekber Dağları'nda donarak şehit olan 90 bin askerin anısına temsili mezarlık ve anıt yapılacak.

A+A-

Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde 1915 Sarıkamış Harekatı sırasında Allahuekber Dağları'nda donarak şehit olan 90 bin askerin anısına temsili mezarlık ve anıt yapılacak.

Kars Valisi Eyüp Tepe, Sarıkamış'ta 2013 yılında Çanakkele'deki gibi atalarımızı yad edebileceğimiz temsili mezarlık ve anıt yaptıracaklarını söyledi.

Vali Tepe; "Kars'ımızda Sarıkamış gibi, Sarıkamış'taki şehitlerimiz gibi bir değerimiz var. Ancak bugüne kadar tabi orada şehitlerimizi anacağımız doğru dürüst bir anıtımız yoktu. Önümüzdeki seneden itibaren inşallah Sarıkamış'a da, aynı Çanakkale gibi atalarımızı yad edebileceğimiz, anacağımız onları zaman zaman ziyaret edebileceğimiz temsili mezarlık ve anıt yaptıracağız" dedi.

Vali Tepe; "Sarıkamış'ta yaptırılacak temsili mezarlık ve anıt, belki Doğu Anadolu'nun, belki de Orta Anadolu'nun bir ziyaretgahı haline gelecek. Şehitlerimizi ve ecdadımızı anmak için bir vesile yeri haline gelecek. Tabi ki bu şehitlik yapılana kadar bizim daha doğrusu Kurtuluş Savaşımızın belki de başlangıcına kadar giden Çanakkale ve Atatürk'ün muazzam başarısını da bu arada yad etmek gerekiyor" diye konuştu.

Vali Eyüp Tepe, Sarıkamış'ta 90 bin şehidin anısına yaptırmayı düşündükleri temsili mezarlık ve anıtın yapımına 2013 yılında başlayacaklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.