1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. 4 İlde Kuvvetli Sağanak Bekleniyor
Sarıkamış'ta Kayak Sezonu AÇILDI

Sarıkamış'ta Kayak Sezonu AÇILDI

Kars Sarıkamış Kayak Merkezi’nde 2011 Kayak Sezonu açıldı.

A+A-
Kars Sarıkamış Kayak Merkezi’nde 2011 Kayak Sezonu açıldı.
 
Kars Sarıkamış Kayak merkezi’nde iki gündür aralıklarla yağan kar yağışı sonrası kayak severler kayak yapmaya başladı.
 
Mekanik tesisler ve pistler bölgesinden sorumlu Muhittin Delibaş, geçen yıllara göre bu sene kar’ın çok geç yağdığını, henüz istenilen düzeyde kar yağmadığını söyledi.
Yılbaşı nedeniyle otelleri dolduran yerli ve yabancı turistlerin kayak yapabilmeleri için 2 pistin hazırlandığını belirten Delibaş,”Son yağan kar’la birlikte kar kalınlığı 2.etap pistlerde 25 santimetreye ulaştı. Ancak bu yeterli değil. Otellerimize yılbaşı tatili için yurt içi ve yurt dışından gelen konuklarımız mağdur olmasınlar diye 9 adet pistimizden uygun olan 2 ve 7 nolu pistleri kayak severlere açtık. Önümüzdeki günlerde beklenen kar geldiğinde 3 etaplı kayak merkezimdeki telesiyejler ve pistlerimiz kayak severlerin hizmetine girecek” şeklinde konuştu.

KARS GECE EKSİ 14'Ü GÖRDÜ
Kars'ta hava sıcaklığının eksi 14 dereceye düşmesiyle Kars Çayı başta olmak üzere il genelinde bulunan göller ve akarsular dondu.
Son günlerde mevsim normallerinin üzerinde hava durumunun seyrettiği Kars'ta yılbaşı gecesi kısa süre yağan karın erimesiyle birlikte hava sıcaklığında hissedilir derecede düşüş oldu.
Hava sıcaklığının eksi 14 dereceye düşmesi akarsu, göl ve barajların donmasına neden oldu. Kars Çayı başta olmak üzere Çıldır Gölü, Aygır Gölü ve Arpaçay Baraj Gölü de soğuk hava nedeniyle dondu. Kars merkezden geçerek Arpaçay Barajı'na dökülen Kars Çayı'nın üzerinin tamamen donması vatandaşların ilgisini çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.