1. HABERLER

  2. Halı Saha Maçı Kanlı Bitti
Sarıkamış'ta ALP Disiplini Yarışları

Sarıkamış'ta ALP Disiplini Yarışları

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Uluslararası Alp disiplini Sarıkamış Kupası Yarışları Bayraktepe Kayak Merkezinde dün yapılan ikinci iniş büyük slalom yarışlarıyla tamamlandı.

A+A-
Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Uluslararası Alp disiplini Sarıkamış Kupası Yarışları Bayraktepe Kayak Merkezinde dün yapılan ikinci iniş büyük slalom yarışlarıyla tamamlandı.
Mart ayı içerisinde aşırı yağan yağmurlardan dolayı kayak merkezleri olumsuz etkilendi. Sarıkamış Bayraktepedeki Uluslararası Kayak Yarışları öncesinde pistlerdeki karın donmasını sağlayan gübre döküldü.
Kayak yarışları başlamadan önce 5 nolu piste 1 ton’un üzerinde gübre serpildi. Tarlalara serpilen amonyum nitrat, bu kez Kar’ın erimesini önleyip yaklaşık iki saat buz gibi donmasını sağlıyor.
İki gündür devam eden yarışlara, Türkiye, Hindistan, İspanya, Ukrayna, Gürcistan, Belçika, Hollanda, İtalya, Almanya, İsveç, Bulgaristan, Bosna-Hersek, Yunanistan, Fas, İngiltere, Özbekistan, Slovakya ve Arjantin’den 22 bayan, 42 erkek olmak üzere toplam 64 sporcu katıldı.
Uluslararası Alp disiplini Sarıkamış Kupası Yarışmaları sonucunda alınan puanlara göre dereceye giren sporcular şöyle sıralandı.
Bayanlarda:
1.Van Michell Herwerden (Hollanda)
2.Anastasiya Skryabina (Ukrayna)
3.Nino Tsıklaurı ( Yunanistan)
Erkeklerde :
1.Fredrik Nordh (İsveç)
2.Magnus Andersson (İsveç)
3.Niklas Rainer (İsveç)
Türkiye Kayak federasyonu Başkanı Özer Ayık, Sarıkamış kupasının çok önemli bir organizasyon olduğunu belirterek, “Dünyanın en iyi sporcuları ile bizim sporcularımız kıyasıya mücadele etme şansı buldu. Bu neticelere göre eksiklerimizi tespit ederek daha çok antrenman yaparak çalışmamız gerekecek” diye konuştu.
Bayanlarda birinciliği elde eden Hollandalı Van Michell Herwerden, Sarıkamış kupasında zorlu bir yarış çıkardığını ancak birinci olmasıyla çok mutlu olduğunu ifade etti.
 
Yarışmalarda Bayanlar kategorisinde Türkiye’den Tuğba Daşdemir 7’nci olurken, erkeklerde Erdinç Türksever 18’inci oldu.
Sarıkamış Kupası yarışmalarında dereceye giren sporculara düzenlenen törenle madalya verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum