1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars Belediyesi'nin Borcu... '334 Milyon Lira' Olarak Açıklandı!
Sarıkamış Şehitleri Törenlerle ANILACAK

Sarıkamış Şehitleri Törenlerle ANILACAK

Kars’ta Sarıkamış şehitlerini anmak için bir dizi program düzenlenecek.

A+A-
Kars’ta Sarıkamış şehitlerini anmak için bir dizi program düzenlenecek.
 
Etkinlikleri kapsamında Sarıkamış şehitleri için ilk tören, Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) tarafından 17 Aralık günü gerçekleştirilecek. TDF’nin ‘14’üncü Allahuekber Şehitlerini Anma’ törenine Türkiye’nin değişik yöresinden dağcılar katılacak. Sarıkamış Şehitler Anıtı önünde toplanacak dağcılar, Saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okuyacak ve şehitler için dua edecekler. Sarıkamış’tan Sarıgün köyüne geçecek olan dağcılar, ilk çadır kampını burada kurarak geceleyecek. Dağcılar, 19 Aralık günü de, deniz seviyesinden 3 bin 170 metre yükseklikteki Allahuekber Dağı'nın zirvesine çıkarak şehitleri anacak.
 
Kars Valiliği’nce de, Sarıkamış şehitleri için 7- 9 Ocak günleri ‘Türkiye Şehitlerine Yürüyor’ anma programı düzenlenecek. Kayak ve snowboard yarışlarının yapılacağı 96. yıldönümü anma törenleri için İstanbul’dan yola çıkan bisikletçiler Sarıkamış’ta karşılanacak. Sarıkamış harekatı ile ilgili panel, kardan şehit heykelleri yarışması ve ‘Sarıkamış’a varamadan’ oratoryosu gösterime girecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.