1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Sarıkamış’ta Doğal Arıtma Tesisi
Sarıkamış Pasaport Büro Amirliği AÇILDI

Sarıkamış Pasaport Büro Amirliği AÇILDI

Kars Sarıkamış İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Pasaport Büro Amirliği kurularak hizmete açıldı.

A+A-

Sarıkamış Pasaport Büro Amirliği açıldı
Kars Sarıkamış İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Pasaport Büro Amirliği kurularak hizmete açıldı.

Sarıkamış İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde açılan Pasaport Büro Amirliğinin faaliyete geçmesiyle pasaport işlemleri İlçe halkı için kolaylaştı.
İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Emniyet binasının 1. katında oluşturulan Pasaport Büro Amirliği tarafından, vatandaşların 'Umuma Mahsus Pasaport' müracaatları kabul edilmeye başlandı. Pasaport müracaatları alındıktan sonra evraklar elektronik ortamda Emniyet Genel Müdürlüğü Pasaport Daire Başkanlığı’na gönderiliyor. Müracaat tarihinden itibaren şahsın beyan ettiği adrese 5 ile 8 gün içerisinde Pasaport’u posta yoluyla teslim ediliyor.
Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Sarıkamış’ta Pasaport Büro Amirliğinin hizmete girmesinin vatandaşlar için büyük kolaylık sağlayacağını söyledi.
Pasaport Büro Amirliğinin açılmasıyla birlikte vatandaşların Kars’a gitmek zorunda kalmayacaklarını belirten Ermiş, “Umuma Mahsus Pasaport işlemlerini İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde açılan Pasaport Büro Amirliğinde halledip hem zamandan hem de maddi kayıptan kurtulacaklar. Pasaport büroda görevli memur arkadaşımız gelen talepleri almanın yanı sıra bu konuda bilgisi olmayan vatandaşlara bilgi de verecektir. Ayrıca konu ile ilgili detaylı bilgi almak isteyenler, hafta içi mesai saatleri içerisinde başvuru için gereken evrakları ve istenilen evrakların ne tür özelliklerde olması gerektiğini öğrenebilirler. Bununla birlikte diğer pasaportlarla ilgili istenen evraklarda da arkadaşlarımız gereken yardımda bulunacaktır” dedi.
Sarıkamış’ta pasaport büro amirliği açılmasına sevinen Sarıkamışlılar, bu hizmetin oluşmasında emeği geçenlere teşekkür ettiler. Özellikle Umreye gitmek için pasaport başvurusunda bulunduklarını belirten vatandaşlar, ''Büro amirliğinin Sarıkamış’ta kurulması çok iyi oldu. Yoksa pasaport almak için Kars’a gitmek zorunda kalıyorduk” dediler.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.