1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bursa’da At Etinden Sonra Bu Defa Eşek Eti Şebekesi Çökertildi
Şam Uçağına Yine Havada ÇEVİRME

'Şam Uçağı'na Yine Havada ÇEVİRME

Ermenistan'dan Suriye'ye giden uçak ikinci kez Erzurum'a indirildi.

A+A-

Ermenistan'dan Suriye'ye giden uçak ikinci kez Erzurum'a indirildi. Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinde de çatışmalar nedeniyle okullar bir günlüğüne tatil edildi.

Türkiye hava sahasını kullanarak Suriye'ye giden Ermenistan Havayolları'na ait kargo uçağı, planlı olarak Erzurum Havaalanı'na indirildi. İnsani yardım malzemesi taşıyan uçakta arama yapılıyor.

Daha önce de Moskova'dan Şam'a giden bir yolcu uçağı ile Ermenistan'dan Halep kentine giden başka bir uçak indirilerek aranmıştı.
"Silah çıktıysa gösterin"

10 Ekim'de de Suriye Havayolları'na ait Moskova-Şam seferi yapan bir yolcu uçağı, F-16 tipi savaş uçakları tarafından Ankara Esenboğa Havalimanı'na indirilerek aranmıştı.

Uçakta silah sistemi parçası olduğu anlaşılan malzemeler ile askeri haberleşme cihazları bulunduğu iddia edildi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, incelemenin ardından yaptığı açıklamada "Sivil uçuşlarda bildirim yapılması gerekip de olması meşru olan unsurlar dışında unsurlar var" açıklamasını yaptı.

Uçakta silah olduğu iddialarına Suriye ve Rusya'dan ise yalanlama geldi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ele geçirildiği söylenen mühimmatı kamuoyuna göstermeye çağırdı. Bakanlığın açıklamasında, "Uçağın kargosunun ayrıntılı dökümü konşimentoda verilmişti; uçak herhangi bir yasadışı malzeme ya da silah taşımıyordu" dendi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da Ankara'ya indirilen Suriye yolcu uçağında silah ve mühimmat bulunmadığına dair Türkiye'den açıklama beklediklerini söyledi.

15 Ekim'de de Erivan-Halep seferini yapan Air Armenia Havayolları'na ait ve insani malzeme taşıyan yolcu uçağı Erzurum'da indirilerek içerisinde arama yapıldı.

Sınırda yine çatışma

Urfa'nın Ceylanpınar ilçesi karşısında bulunan Suriye'nin Haseki kentine bağlı Resulayn ilçesinde, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile ordu birlikleri arasında şiddetli çatışmalar başladı.

Sınıra bir kilometre uzaklıktaki ilçede patlama sesleri duyuldu. Ceylanpınar'da güvenlik önlemleri alınırken, ilçedeki okullarda eğitime ara verildi. Polis araçlarından sokağa çıkılmaması yönünde uyarı anonsları yapıldı.

Çatışmada yaralananlar Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada tedavileri yapılan yaralılardan hayati tehlikesi bulunanlar Urfa'daki hastanelere sevk edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.